Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina predstavila projekt “Žena zaželi, žena radi” vrijedan 6.658.829,01 kuna

2662 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  26.  siječnja 20128. – Projekt “Žena zaželi, žena radi” privukao je pozornost pa su  žene željne posla danas  napunile gradsku vijećnicu na uvodnoj konferenciji na kojoj je projekt predstavila zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ivana Trupina.

    Grad Nova Gradiška u partnerstvu s  ispostavom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškom Centrom za socijalnu skrb do 1. svibnja 2020. godine realizirat će  projekt ukupne vrijednosti 6.658.829,01 kuna  koja je   u ukupnom iznosu osigurao Europski socijalni fond. Projekt će se realizirati u trajanju od 30 mjeseci.

Svrha je projekta smanjenje dugotrajne nezaposlenosti i osnaživanje radnog potencijala 50 teže zapošljivih žena, pripadnica ciljne skupine kroz zapošljavanje za rad sa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, a povećanjem konkurentnosti nezaposlenim ženama pružiti mogućnost za ostanak na tržištu rada.

U sklopu projekta “Žena zaželi, žena radi”  radnicama za  potrebe obavljanje poslova pomoći i njege u kući osigurano je 50 bicikala te kućnih potrepština u vrijednosti 200 kuna mjesečno po korisniku. Za 25 zainteresiranih žena osigurano je obrazovanje ili osposobljavanje prema vlastitim interesima i potrebama sa svrhom unapređenja znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada u vrijednosti do 7.000 kuna.

Related Post