Odgovorni građanin uključio se u kampanju „Manje oružja – manje tragedija“

184 0

Foto PU brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD – Jučer, u 15 sati, u Slavonskom Brodu, čisteći pomoćne objekte obiteljske kuće 51-godišnji građanin je pronašao eksplozivna sredstva i streljivo. Obavijestio je policiju te se odlučio za dragovoljnu predaju oružja i streljiva. Stručno osposobljeni policijski službenici, izašli su na teren i preuzeli tri ručne bombe, jednu metalnu improviziranu ručnu bombu i 311 komada nerasprskavajućeg streljiva.

Ovim korakom građanin je odgovorno postupio i sudjelovao u kampanji za sigurniju budućnost. 

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“. 

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim mjestima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje. 

Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Related Post