ODRŽAN TEČAJ SAMOPOUZDANJA

973 0

NOVA GRADIŠKA 4. travanj 2011. – U proteklu subotu 2. travnja u prostoru gradske knjižnice Nova Gradiška zbio se, kako smo prethodno i najavili, vrlo zanimljiv tečaj u organizaciji Svjetskog duhovnog univerziteta „Brahma Kumaris“ i Biljane Dakić, ravnateljice gradske knjižnice, kao domaćina. Tečaj je vodila Lidija Černi, poznata

novinarka i predavačica, koja se u petosatnom trajanju tečaja uistinu potrudila objasniti i prenijeti znanje prisutnima koje su sve kvalitete meditacije i pronalaženja unutarnjeg mira i samoostvarenja. Ovaj tečaj je bio namijenjen prvenstveno pronalaženju puta ka podizanju samopouzdanja kod svake individue, jer samopouzdanje je nešto što čovjek nosi iskonski u sebi i što svakome prirodno i pripada.

Naime, poanta predavanja je ta da čovjek treba shvatiti svoje prirodno „bistvo“ i da primarno treba promijeniti samoga sebe, a ne druge oko sebe. Na taj način će postati puno zadovoljniji, ispunjeniji i produhovljeniji.

Predavačica Lidija Černi ističe kako se u čovjeku kriju 90% neotkrivenih unutarnjih vrijednosti do kojih mora doprijeti, a do toga može doći tek duhovnom sviješću. Jer kako glasi temeljna poruka tečaja – “Svi smo mi predivni”.

Jedna od brojnih poučnih i zanimljivih sekvenci predavanja govorila je i o mislima i njihovom utjecaju na svijet. Mnoštvo negativnih misli stvara i negativnu energiju koja utječe na čitav svijet. Iz navedenih čimbenika shvaćamo pozitivnu važnost ovih predavanja koja bi svakako bila preporučljiva uistinu svima. Ljudi inače sve i sami znaju ali često im netko stručan treba posložiti kockice i osnažiti vjeru, ma kakva ona bila, tj. doslovno shematski prikazati nas same i naš odnos spram sebe i jednih prema drugima.

…“Najvažnije

Putovanje na koje

možete poći je putovanje unutra.

To je putovanje prema istini o tome

tko mi stvarno jesmo, u unutarnji

prostor u kojem se zbiva

duhovno osnaživanje“

  

Za sve zainteresirane biti će organizirano još jedno, a možda i više predavanja iz raznih tema i aspekata čovjekova života. Iduće će se održati uskoro u prostoru Osnovne škole „Mato Lovrak“. O svim detaljima obavijestit ćemo vas narednih dana.  

 

Related Post