ŽUPAN ODRŽAO KOORDINACIJU SA OPĆINSKIM NAČELNICIMA

1034 0

SLAVONSKI BROD, 6. travanj 2011. – Uz sudjelovanje zamjenika

župana Davora Vlaovića i načelnika odjela za poljoprivredno zemljište u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Ivana Dumića, župan Danijel Marušić održao je 5. koordinaciju s načelnicima općina i gradonačelnicima. Raspravljalo se o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem.

O započetoj realizaciji provedbe zakupa i prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta u 6 općina kojim je obuhvaćeno preko 2.700 ha govorio je Željko Burazović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu. Ivan Dumić predstavio je prijedloge izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje se odnose na cijenu poljoprivrednog zemljišta, povrat, aktivnosti Agencije za poljoprivredno zemljište te kriterije prvenstva prava na natječaju. Načelnici, odnosno predstvanici jedinica lokalne samouprave predstavili su trenutne aktivnosti na svome području, a Ivica Stipetić, pročelnik katastra izvijestio je o 90% provedivosti katastarskih elaborata na području PUK Slavonski Brod. Mirjana Borojević, voditeljica zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u Slavonskom Brodu govorila je o poslovima usklađivanja zemljišnih knjiga i katastra zemljišta u k.o. Sredanci za 2.300 kat. čestica sa 957 vlasnika te prioritetnim aktivnostima u k.o. Jaruge, k.o. Zoljani, k.o. Klokočevik i k.o. Velika Kopanica.

Izmjene i dopune tumačenja potvrda o plaćenoj naknadi u za to predviđenim rokovima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, obrazložila je Ljubica Aščić, voditeljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Brodsko-posavskoj županiji. Pozvalaje na intezivnije animiranje poljoprivrednika za podnošenje zahtjeva za izravana plaćanja putem AGRONETA.

 

Related Post