ODRŽANA DESETA TRADICIONALNA BRANITELJSKA REGATA SAVOM

2424 0

DOLINA – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Dolini na obali Save održano je još jedno svečano, dostojanstveno i spontano druženje. Uz potporu Općine Vrbje članovi Udruge „Vreba“

okupili su mještane i brojne goste i dočekali sudionike tradicionalne regate Savom koju je i ove godine organizirala Braniteljska udruga „Prijatelji rijeke Save“. Dočekali su ih Igor Jurišić, općinski načelnik u Vrbju i saborski zastupnik Davor Vlaović.

U ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja se ove godine održala po deseti puta i čiji je cilj njegovanje stečevina Domovinskog rata, sudjelovali su biciklisti Biciklističkog kluba „Psunj“ Nova Gradiška i Konjogojske udruge „Konji bili konji vrani“ Nova Gradiška čiji su konjanici projahali kroz Dolinu i bili najatraktivniji dio dočeka sudionika regate. Sudionici regate dan prije svojim su plovilima krenuli iz Slavonskog Broda i došli do Davora gdje su prenoćili.

Slavila se „Oluja“, velika pobjeda hrvatskih oružanih snaga i prisjetilo poginulih hrvatskih branitelja. Kod spomen križa na obali Save njima u počast položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom je uslijedilo druženje uz glazbu i gastronomske specijalitete. Igrala se i vreba, stara i jedinstvena igra koja se igra samo u Dolini.

Načelnik Igor Jurišić zahvalio se u ime svih mještana sudionicima regate jer su u Dolinu došli obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Braniteljima je čestitao njihov dan i, kako je naglasio, dan kada se sjećamo velike pobjede hrvatske vojske i oslobađanja okupiranih područja. Zahvalio se braniteljskim i civilnim udrugama koje su u Dolini sudjelovale u obilježavanju 5. kolovoza i doprinijele da se ova manifestacija organizira i održi.

 

-Prelijepo je danas u Dolini. Čestitam organizatorima na još jednoj manifestaciju u spomen na naše branitelje i na „Oluju“ koja je bila veličanstvena akcija nakon koje je Hrvatska ponovo postala cjelovita. Današnjim sjećanjem na poginule, stradale i preminule branitelje prizivamo jednu novu „oluju“, da se prije svega zaštite prava branitelja, ali i da se gradi onakva Hrvatska kakvu su branitelji sanjali – kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović.

Related Post

SMOTRA FOLKLORA U VRBJU

Autor - 17/08/2014 0
VRBJE, 15. kolovoza 2014. – Treća smotra folklora u Vrbju priličena je u organizaciji KUD-a Vrbje i uz pokroviteljstvo istoimene…