ODRŽANA PROMOCIJA PRVOG DEMO CD-A NOVOGRADIŠKIH ROCK BENDOVA

918 0

NOVA GRADIŠKA 7. siječanj 2011. – Danas poslijepodne su članovi Savjeta mladih Nove Gradiške i udruge „Prevencija“ u gradskoj vijećnici održali promociju prvog nosača zvuka mladih novogradiških rock bendova i ostalih urbanih mladih izvođača. Čitav projekt realizirao se u prostoru Gradskog radija Nova Gradiška u čijem se studiju, pod ravnanjem Danka

Pavline, tijekom prosinca i pripremao. Spomenimo još da je projekt popraćen generalnim pokroviteljstvom grada Nove Gradiške, Turističke zajednice Nove Gradiške, agencije Novogradiško glazbeno ljeto kao i projekta Policije u zajednici. Stvaranje ovoga nosača zvuka također su podržali i PP Nova Gradiška te tiskara Arca.

 

Promociji su nazočili: Goran Bašić predstavnik gradonačelnika i njegovih zamjenika, predsjednik savjeta mladih Marko Kovre, županijska povjerenica za suzbijanje ovisnosti Ljiljana Lukačević, predstavnik Policije u zajednici Zlatko Cindrić, predstavnica kluba mladih pri udruzi Prevencija Tamara Kovačić, frontmen grupe Adastra Jerko Marić, tonski realizator Danko Pavlina, predstavnici agencije Novogradiško glazbeno ljeto Željko Brčić i Zdravko Sokić, sudionik u projektu  Silvio Savi i ostali članovi grupa, savjeta mladih i ponešto posjetitelja.

 

 

Na ovoj demo kompilaciji sudjeluju grupe: Klinika, Dimenzija X, Road Spiders, Black Out, Hate Attack te Bermudski trokut.

 

Cilj ovog projekta je posvećivanje grada Nove Gradiške mladima kojima je potrebno malo više pažnje i pružanja perspektive s kojom predstoje bolja vremena i povratak mladih u Novu Gradišku. Grad pozdravlja projekt i sigurno će i u budućnosti podržavati ovakve projekte konstruktivnog sadržaja. – kaže Goran Bašić.

 

Marko Kovre izjavio je da si je Savjet mladih uzeo za cilj izvući mlade ljude iz zadimljenih lokala i pružiti im mogućnost da promoviraju svoju urbanu glazbu. Na ovom izdanju se nalaze rock i punk izvođači sa ponešto hip-hopa, a na idućem se planira ubaciti i electro sound. Kovre je također dodao kako je na ovom izdanju prisutna i cenzura tekstova jer poruka Savjeta mladih glasi „Ne drogi, ne nasilju“ kao i bilo kojem obliku devijantnog ponašanja.

 

 

Ljiljana Lukačević izjavila je da se iznimno veseli ovakvim događanjima gdje se okupljaju i mladi i stariji. Ističe kako je Nova Gradiška postala grad koji može biti na primjer jake izražene prevencije. Dovoljno je imati dobru inicijativu i dobre vibracije kao i pozitivnu ideju. Ovo je dobar primjer da u Novoj Gradiški ima kvalitetnih mladih ljudi. Čestitam svima i računajte na moju ljudsku i stručnu pomoć.

 

Zlatko Cindrić istaknuo je da ovaj projekt jako raduje policiju te da će novonastali materijal policija koristiti na nizu preventivnih programa o borbi protiv droga, alkohola i nasilja po školama. Poručuje i da se policija uvijek rado odaziva novim akcijama.

 

 

Tamara Kovačić, voditeljica novogradiškog kluba mladih navodi kako u klubu od svoga početka 2006. godine pri udruzi Prevencija potiču i školuju mladež u glazbi kako bi mladi mogli na taj način izraziti svoje emocije, stavove i bunt na pozitivan način. Poručuje i ostalima da se pridruže njihovim radionicama.

 

Željko Brčić Duša ističe kako se neki možda nisu ni rodili kada je krenulo prvo Novogradiško glazbeno ljeto na kojemu mladi izvođači nailaze na svoju prvu pravu šansu ukoliko imaju jednu autorsku stvar, a sad smo došli do cd-a sa puno vlastitih autorskih materijala. Što se tiče potpore agencija je uvijek na raspolaganju bendovima za pomoć oko razglasa, instrumenata i ostaloga. Samo naprijed, pa će Nova Gradiška poput Vinkovaca imati velike rock bendove poput Majki i Bareta.

 

 

Jerko Marić iz Adastre istaknuo je bez ikakvog pretjerivanja da je Nova Gradiška primjer za organizaciju. To se pokazalo u Tjednu nenasilja u kojemu je Adastra održala koncert u Novoj Gradiški, jedan od njihovih devet dosadašnjih koncerata za stop nasilju. Jerko je također savjetovao grupama da se prijave na novi konkurs HRT-a za mlade rock skupine i pošalju svoje demo uratke jer je hrvatsko rock stvaralaštvo žedno novih bendova.

 

Autor covera CD-a je Jelena Kovre

 

 

Related Post

SOLARNA ELEKTRANA 10 KW

Autor - 06/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 6. svibanj 2013. – U subotu 04.05.2013. postavljena je na krov školske radionice Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški…