ODRŽANO 21. SVEHRVATSKO ŠPORTSKO NATJECANJE INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

1226 0

ZAGREB / NOVA GRADIŠKA, 6. listopad 2015. – U Zagrebu je završio 21. SŠNIDOR koji se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR) u organizaciji Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a), svečano je u subotu otvoreno na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Na natjecanju 21. SŠNIDOR-a su sudjelovale ekipe iz svih hrvatskih županija, a natjecala se i ekipa ratnih vojnih invalida HVO-a kao i ekipa slijepih. Tijekom dva dana oko tisuću natjecatelja bilo je podijeljeno u 22 ekipe koje su snagu i športske vještine odmjerili u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija. Ptvo mjesto trofej obranila je HVIDR-a Grada Zagreba koja je do zlata došla osvojivši 210 bodova. Drugo mjesto osvojila je HVIDR-a Karlovačke županije s 171 bodom, a treće HVIDRA-a HVO-a Herceg Bosne sa 162 .

Šesto mjesto osvojila HVIDR-a Brodsko-posavske županije inkasiravši 141 bod. Kod predstavnika HVIDR-e BPŽ su osvojena sljedeća mjesta: šahisti 8.mjesto, streljaštvo13.mjesto, plivanje11.mjesto, stolnotenisači 7.mjesto, kuglači u visećoj kuglani 10. mjesto, natjecatelji u elektroničkom pikadu 17.mjesto o boćari 9.mjesto.

Članovi Novogradiške HVIDR-e koji su predstavljali BPŽ u konkurenciji 22 ekipe su pokazali natjecateljski duh te osvojili sljedeća mjesta: u utrci u invalidskim kolicima Igor Ograjšek osvojio je 4.mjesto, športski ribolovci (D.Ruškan,M.Marjanović,A.Kao) osvojili su 2.mjesto, dok se pojedinačno istaknuo Mario Marjanović i osvojivši 1. mjesto. Kuglači (Bane Tomašić, Dario Đapić, Željko Poljak, Pavle Filipović)osvajaju 2. mjesto a posebno se istaknuo Dario Đapić, koji je sa 277 srušenih čunjeva osvojio 3.mjesto u pojedinačnom natjecanju.

Svrha organiziranja ovog tradicionalnog natjecanja je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, briga o promicanju njihovih športskih i rekreativnih aktivnosti radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti te provođenja psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu.

Na zatvaranja 21. SŠNIDORA natjecatelje su pozdravili Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e RH, jedan od pokrovitelja natjecanja gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te izaslanik predsjednice RH, savjetnik za hrvatske branitelje Ante Deur.

 

Autor pavle Filipović

Related Post

Novakinje iz Poreča na čelu

Autor - 18/10/2010 0
NOVA GRADIŠKA 18. listopada 2010. – Odigrano je 2. kolo Prve hrvatske seniorske lige odbojkašica koje je, poput proteklog, donijelo nekoliko…