Održana uvodna konferencija projekta „Poslovni kompas“ Industrijskog parka Nova Gradiška

2088 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5.  lipnja 2020. – U prostorijama Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. održana je uvodna konferenciju projekta „Poslovni kompas“. Projekt je predstavljen u nazočnosti brojnih suradnika, od Grada Nova Gradiška, obrtničke i gospodarske komore, Industrijsko obrtničke škole, LAG-a zapadna Slavnija,  CTR-a brodsko-posavske županije i drugih partnera.

Pozdravili su ih  Adam Đanić, direktor iP Nova Gradiška, a  u ime Grada Nova Gradiška Maja Savi, voditeljica pododsjeka za EU fondove i  projekte.

-Ovim projektom Industrijski park želi postići sinergijski učinak na nivou cijele županije i putem svojih radionica  u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i Osijeku, Veleučilištem u Karlovcu i drugim partnerima ponuditi našim poduzetnicima neko drugo viđenje i druge načine financiranja i djelovanja na tržištu  kako bi poboljšali svoje poslovanje i podigli ga  na novu razinu – kazao je Adam Đanić.

U ime Grada Nova Gradiška, zadovoljstvo  još jednim dobro osmišljenim i ocijenjenim projektom, koji kreće u provedbu,   iskazala je  Maja Savi, jer će se,  uz   poslovne aktivnosti informiranja u ovom projektu,   održati okrugli stolovi i radionice  na temu poslovnog planiranja, zaštite intelektualnog vlasništva i  drugih,  te kako je naglasila, posebna pozornost  biti dana  razvoju ženskog poduzetništva.

Projekt su predstavile Marijana Škara Ivković, viša  stručna suradnica za marketing  i Jelena Pirović,  stručna suradnica u Odjelu za EU projekte.

Projekt ”Poslovni kompas”, nositelja tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. prijavljen je na natječaj ˝Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)˝ u nadležnosti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost projekta je 555.460,58 HRK, dok je intenzitet sufinanciranja 75% pa bespovratna sredstva iznose 416.595,40 kn. Ostatak vrijednosti projekta od 25%, u iznosu 138.773,08kn sufinanciran je sredstvima tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.

Vrijeme provedbe projekta je od travnja 2020. godine do listopada 2021.godine.

Opći cilj projekta ”Poslovni kompas” je doprinijeti promicanju i razvoju poduzetništva u Brodsko-posavskoj županiji stvaranjem povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća te razvojem visoko kvalitetnih usluga poslovne podrške za mikro, mala i srednja poduzeća, a što će imati povoljan utjecaj na regionalni razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti županije.

U okviru projekta planirano je da će 160 poduzetnika, a od čega minimalno 75 MSP-ova koji posluju manje od 36 mjeseci, biti informirano o mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata iz sredstava EU i nacionalnih izvora, umrežavanju i internacionalizaciji poslovanja te o koristima korištenja raznih tipova poslovne podrške za njihov rast i razvoj, kroz informativne radionice (16), e-newslettere (18) , webinare (6) te putem medijskih kanala.

U sklopu projekta, a s ciljem povezivanja i razvoja međusobne suradnje između MSP-ova i potpornih subjekata na razini županije, organizirat će se i konferencije (3) te okrugli stolovi (8) na temu EU natječaja, internacionalizacije, društvenog poduzetništva, obrazovanja za poduzetništvo i dr., a kojima je cilj povezivanje te razvoj suradnje između dionika iz javnog, privatnog i obrazovnog sektora.

Related Post