Okučanci pobjednici 1. Memorijala

550 0

15. kolovoz 2011. – Jučer je u Gornjim Bogićevcima održan

Prvi memorijalni turnir, pod nazivom „Da se ne zaboravi“ u organizaciji mjesnog kluba Sloboda i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Gornji Bogićevci. Turnir je u cijelosti vrlo uspio a kroz dvodnevna natjecanja prikazan je kvalitetan nogomet, mnogo dobrih poteza, a najviše svakako postigli su finalisti kojima je trebao svega jedan pogodak da odluče pobjednika, jer su obje momčadi igrale vrlo borbeno, a terensku inicijativu imala je u svakom poluvremenu po jedna momčad: Okučanci u prvom , a Bogićevljani u drugom poluvremenu.

No, počnimo redom: U subotu u polufinalu Psunj Sokol iz Okučana pobijedio je Dragalić s 3:1, a u drugom susretu Sloboda iz Gornjih Bogićevaca pobijedila je Savu iz Stare Gradiške sa velikih 6:0. Tako se danas u borbi za treće mjesto našao Dragalić i Sava , gdje je momčad Dragalića slavila visoku pobjedu od 7:0. Strijelci su bili: 1:0 – Marko Stjepanović (5), 2.0 – Marko Soušek (8), 3:0 – Domagoj Mutnjaković (21). 4:0 – Luka Stanić (34), 5:0 – Mario Matijević (38), 6:0 – Mario Matijević (46) i 7:0 Mario Matijević (47).

Nakon utakmice, a prije finala, održana je svečanost otkrivanja spomenika za poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu: Branka Klarića, Ivana Lukinovića, Željka Orešića, Casiusa Petkovića, Mirka Šugića i Stjepana Zdunića. Autor spomenika je poznati umjetnik Miroslav Župančić, koji je obrazložio namjenu i značenje spomenika u predstavljenom obliku.

Nakon molitve i posvećenja voditelj ceremonijala Mato Višić, urednik Radio Bljeska, dodijelio je riječ uzvanicima koji su govorili okupljenim nogometašima, uzvanicima, roditeljima poginulih i nazočnim gledateljima. Najprije je govorio Igor Orešić predsjednik NK Slobode, potom uime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Gornjih Bogićevaca, Antun Zdunić, pa načelnik Općine Pavo Klarić, te dr. Damir Japundžić u ime Nogometnog središta Nova Gradiška. Završni govor održao je pukovnik Antun Tomičić, predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica Domovinskog rata. Nakon toga delegacije klubova i kluba domaćina, roditelja i članova obitelji poginulih i specijalne policije položili su vijence i zapalili svijeće na novookriveni spomenik u Gornjim Bogićevcima a zatim su otišli u Trnavu, Smrtić, Kosovac i Dubovac i ondje položili vijence na spomen-obilježja. Nakon toga počela je finalna utakmica između Psunj Sokola i domaće Slobode. Na veliku žalost domaćih navijača Dejan Pavlović postigao je u 10. minuti pogodak i vodstvo za Okučance, što je bilo, vidjelo se kasnije, presudno za ishod finalnog susreta i odluku o prvom pobjedniku Memorijala. Nogometaši Psunj Sokola imali su u prvom poluvremenu laganu terensku inicijativu i vodstvo, što su znali ležernom igrom i dobrom taktičkom igrom sačuvati.

U nastvku Sloboda je imala veliku terensku inicijativu, obilje prigoda, ali nije bilo završnice, iako je bila znatno nadmoćna u tom dijelu utakmice. Međutim, svakako treba istaći da je Sloboda propustila ogromnu priliku kada je u 38. minuti dosuđen kazneni udarac u njihovu korist, ali je plasirani udarac Debeljaku obranio Lovrenović, vratar Psunj Sokola. Sva nastojanja domaćina da bar izjednači rezultat i pored velike nadmoći, posebno u završnici susreta, ali im to nije uspjelo, pa je pobjednik 1. Memorijala zasluženo momčad Psunj Sokola zahvaljujući minimalnoj pobjedi od 1:0 pogotkom Dajena Pavlovića.

 

Finalisti su nastupili u sastavima: Psunj Sokol: Lovrenović, Mutnjaković, Blažević, Ivakić, Babić, Jankavić, Tomljanović, T. Stanić, Matijašević, Dobriković, Pavlović , još su igrali: Debeljalk, Lubina, Kljaić, Dražetić, M. Stanić, Mijatović,uz trenera Dražena Mlineka.

 

Sloboda: Čabraja, I. Bungić, Pavleka, Radošić, J. Blažević, Kovre, Debeljak, D. Bungić, Lopar, Pupić, I. Blažević, još su igrali: Baković. Cica, A. Blažević, Klarić, Lovrić, Šugić, uz trenera Dražena Kovru.

 

Sve utakmice dvodnevnog Memorijala sudili su Željko Ćosić iz Nove Gradiške, Davor Vrebac iz Dragalića i Željko Đurić iz Okučana.

Sinoć je u Domu u Dubovcu priređen domjenak za sve sudionike i goste gdje su pored prigodnih govora koje je usmjeravao u ime domaćina Željko Klarić uručeni i pehari za završni plasman. Pehare su predali: za treće mjesto momčadi Dragalić, načelnik općine Gornji Bogićevci, Pavo Klarić, za drugo mjesno domaćinu Slobodi pukovnik Mato Modrić, a prvom pobjedniku Memorijala, momčadi Psunj Sokola pobjednički pehar uručio je predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dr. Damir Japundžić. Svim sudionicima i zaslužnima za organizaciju Memrijala uručena su vrlo lijepo oblikovane Zahvalnice. Gledajući u cjelini cjelokupna organizacija dvodnevnog Memorijala bila je provedena besprijekorno i na vrlo visokoj razini, pa domaćinu pripadaju, kao i svim djelatnicima kluba Sloboda i Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Gornjih Bogićevaca najviše pohvale, čestitke i priznanja.

 

Na slici: finalisti Memorijala, momčadi Slobode i Psunj Sokola prije finalne utakmice sa sucima na igralištu Brezine u Gornjim Bogićevcima.

KLIKNITE NA SLIKU !

 

Related Post