OKUSI HRVATSKE TRADICIJE: Sporazum o projektnoj suradnji

320 0

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije bila je 12. rujna  domaćin sjednice Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije održane na Ranču Ramarin u Garčinu na kojoj  se razgovaralo o predstojećim aktivnostima, a potpisan je i novi Sporazum o projektnoj suradnji turističkih zajednica na realizaciji projekta Okusi hrvatske tradicije.

Kako je definirano Sporazumom suradnja Turističkih zajednica ostvaruje se u cilju zajedničkog promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokalnih tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, njihovog međusobnog umrežavanja radi zajedničkog tržišnog pozicioniranja te edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti usmjerenih na sadržajnije prepoznavanje Hrvatske kao gastronomske i enološke destinacije temeljene na lokalnim raznolikostima i posebnostima koje stvaraju uvjete za razvoj novih nacionalnih i lokalnih eno-gastronomskih turističkih proizvoda.

Sporazumu je pristupilo 12 županijskih turističkih zajednica: Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Turistička zajednica Međimurske županije, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Turistička zajednica Varaždinske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Turistička zajednica Zagrebačke županije.

 

Nacionalni Dani Okusa  u studenom

Nacionalna manifestacija 4. Dani okusa hrvatske tradicije održati će se u terminu od 17.11. – 03.12.2023. godine. Kako se očekuje, u ovogodišnje izdanje biti će uključeno više od 100 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 16 hrvatskih županija. Oni će gostima kroz trotjedno trajanje  svakodnevno nuditi 2 različita menija sastavljena od najmanje tri slijeda  lokalnih tradicijskih jela. Novost je da se uz meni obvezno služi i čašapića. Svoju ponudu restorani će oblikovati po vlastitom izboru i po promotivnim cijenama u rasponu od 15 do 30 Eura. 

Kako se očekuje ovogodišnje izdanje manifestacije, osim restoranske ponude tradicijskih jela, sadržavati će i desetak zanimljivih eno gastronomskih događanja, od kulinarskih radionica, prezentacija, do stručnih predavanja na temu tradicijske hrane.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 14/02/2013 0
Ukupna ulaganja u razdoblju od 2009. do 2012. godine u školstvo Brodsko-posavske županije iznosila su 48.771.842,00 kuna i pored smanjenja…