OPĆINA REŠETARI: Na „divljem“ odlagalištu otpada, pronašao bombu

536 0

Foto Jakša Samardžić

REŠETARI – Primjer neodgovornosti   kojom se ugrožava  život  drugih ljudi  zabilježen je na području općine Rešetari. Neodgovoran građanin je  na divljem odlagalište otpada ostavio ručnu bombu.  Pojedinci nikako da se riješe  loših, a u ovom slučaju i opasnih  navika.  Na području te općine  ne postoje razlozi za  divlja odlagališta otpada jer su  osigurani  uvjeti za  primjereno  prikupljanje i odlaganje svih vrsta otpada, a što se  oružja i eksplozivnih  naprava Policija brodsko-posavska  stalno obavještava građane da ih mogu bez sankcija  dragovoljno predati bez sankcija.

-Jučer (18. lipnja), u popodnevnim satima, na području općine Rešetari, građanin je na „divljem“ odlagalištu otpada, pronašao bombu. Građani su pozvali policijske službenike, koji su utvrdili da se radi o ručnoj bombi M91, koju je specijalizirani policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način preuzeo, u cilju daljnjeg uništenja -priopćila je Policija brodsko-posavska – priopćila je Policija brodsko-posavska.


Apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Podsjećamo građane da u slučajevima pronalaska ubojitih sredstava, ista nikako ne diraju kako bi se izbjegle tragedije zbog nestručnog rukovanja ili znatiželje. Dragovoljna predaja oružja ne podliježe prekršajnim niti kaznenim sankcijama –priopćila je Policija brodsko-posavska.

Related Post