Udruga udovica hrvatskih branitelja organizirala Memorijalni kuglački turnir

2134 0

Prvi memorijalni kuglački turnir organiziran je povodom obilježavanja 27. obljetnice osnutka 121. brigade Hrvatske vojske Nova Gradiška i proglašenja Trga 121. brigade HV-e.

NOVA GRADIŠKA, 23. rujna 2018. – Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška organizirala je jučer na kuglani Exit Memorijalni kuglački turnir. Na taj način ova je udruga, predvođena predsjednicom Vjekoslavom Karešin, nastavila dugogodišnju praksu organiziranja raznih manifestacija s ciljem obilježavanja raznih obljetnica i događanja iz Domovinskog rata kako bi se sačuvao njegov digniteta i odala počast braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske.

Prvi memorijalni kuglački turnir organiziran je povodom obilježavanja 27.obljetnice osnutka 121. brigade Hrvatske vojske Nova Gradiška i proglašenja Trga 121. brigade HV-e.

-Prijašnjih godina organizirali smo izložbe fotografija, promocije knjige, sportske susrete i druženja, a ove godine odlučili smo se za memorijali kuglački turnir. Tako smo ga nazvali jer je organiziran u čast svim poginulim braniteljima i onim preživjelima koji su sudjelovali u obrani domovine – kazala je Vjekoslava Karešin.

Okupilo se osam ekipa Udruga udovica Slavonskog Broda, Kutine i Nove Gradiške. Došli su i hrvatski branitelji iz HVIDRE Maksimir,Zagreb i Udruge Hrvatskih pošta. Osim druženja i prisjećanja na ratne dane, okupljanje i druženje za nas ima veliku vrijednost i prilika je to da se svi ponovno sretnemo – kazala je Vjekoslava Karešin.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim branitelja i biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Na otvorenju turnira bili su nazočni zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i Vlatko Greiner, koordinator za branitelje gradu Nova Gradiška. Pohvalili su rad Udruge udovica i poželjeli dobrodošlicu svim ekipama. 

U prigodi obilježavanja 27. obljetnice osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška i proglašenja Trga 121. brigade HV,  naša Udruga kao doprinos istome,  organizira Memorijalni kuglački turnir, te vas pozivamo da ga medijski pratite.

Related Post