OPĆINA ZA PRIMJER: Obilježena 25. obljetnica osnivanja i Dan općine Rešetari

1639 0

REŠETARI, 16. lipnja 2018. – Brojnim događanjima jučer je obilježen Dan općine Rešetari i proslavljena 25. obljetnica ustroja Općine, koja je, kako je istaknuto, “povukla” najviše sredstava iz EU projekata u Brodsko-posavskoj županiji, a treća je Općina u Hrvatskoj.

Dakako, to je kao rezultat stanovnicima općine donijelo unapređenje ukupnog života, pogotovu u izgradnji objekata osnovne komunalne infrastrukture kao što su vodovod i kanalizacija, modernizacija cesta i izgradnja nogostupa, te uređenje mjesnih groblja. Vidno je unaprijeđena i društvena infrastruktura, obnovljeni su i izgrađeni društveni domovi, te unaprijeđeni uvjeti za djecu i osnovno obrazovanje. Istaknuto je i rješavanje dugogodišnjeg problema, koji je ponajprije opterećivao mještane Rešetara, a to je sanacija odlagališta otpada.

O svemu tome na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govorili su njena predsjednica Milka Perković i načelnik Zlatko Aga, kao i o planovima u narednom periodu.

Postignuti rezultati nisu ostali bez odjeka i pohvala koje su na račun načelnika Zlatka Age, predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković i članova Vijeća na svečanoj sjednici izrekli gosti, od župana Danijela Marušića i saborskog zastupnika Davora Vlaovića, do Davorina Pihe iz Hrvatskih voda, Mladena Nakića iz Ministarstva uprave i Pave Šašlina iz Ministarstva graditeljstva.

Gosti su imali priliku razgledati završne radove na izgradnje Vodospreme u Rešetarima, veoma značajnog objekta za opskrbu vodom naselja u brdskom dijelu općina Rešetari i Cernik, te istočnom dijelu Nove Gradiške.

Polaganjem vijenaca, minutom šutnje i molitvom koju je vodio župnik vlč. Josip Bogović odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Uz članove Općinskog vijeća, predstavnike udruga i društava, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja na svečanoj sjednici su uz predstavnike Hrvatskih voda i ministarstava bili, predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske predvođeni Antunom Valićem, Nikola Denis i Vitomir Žakić, općinski načelnici u Starom Petrovom Selu i Cerniku, zamjenik novogradiškog gradonačelnika Borislav Vidošić i Vlatko Grainer, koordinator za hrvatske branitelje, Tihomir Batalo i Marija Petričević, ravnatelji OŠ iz Rešetara i Adžamovaca te Sandro Jurman, načelnik prijateljske općine Kanfanar i Davor Radić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marina. Nazočan je bio i Alojz Kovačević, prvi općinski načelnik u Rešetarima.

Svečana sjednica i ove je godine bila prilika da se institucijama zaslužnim pojedincima uruče općinska priznanja za doprinos koji su dali u ukupnom razvoju općine.

Zahvalnicu Općine Rešetari dobio je Andrija Čakarić.

Plakete Općine Rešetari dobili su Marija Mlađen, Nogometni klub „Budućnost“ Rešetari, dr. Vesna Mesić, Ministarstvo uprave Republike Hrvatske.

Grb Općine Rešetari dobili su: prof. dr. sc. Davorin Đanić, i tvrtka „Hrvatske vode“.

Povelje povodom 25 godina osnivanja Općine Rešetari dobili su Dušan Batalo, Dubravka Blažević, Ivica Klepić, prvi načelnik Općine Rešetari Alojz Kovačević, Mirjana Zubović, Hrvatska matica iseljenika i Brodsko posavska županija.

U ime nagrađenih zahvalio se prof. dr. sc. Davorin Đanić.

 

Related Post