Općinska organizacija HSS-a Cernik

750 0

CERNIK,10. listopada 2011. – Kata Vuk nova je predsjednica Općinske organizacije HSS-a Cernik, a zamjenici su joj Janja Kulić i Branko Tomek. Izabrani su na izbornoj Skupštinu održanoj u petak. Za tajnika je izabrana Jasna Terzić, a za

blagajnicu Blaženka Lucić. Svi su oni članovi Općinskog odbora HSS-a u kome su još Goran Špoljarić i Ivan Sokić. Izbor novog vodstva stranke trebalo je obaviti jer je dosadašnji predsjednik Tomislav Vlaović odselio u Novu Gradišku, te intenzivirati njen rad uoči parlamentarnih izbora.

 

Povijesna stranka

 

Na Skupštini su uz čelnika HSS-a Davora Vlaovića bili su zamjenica predsjednika i tajnica županijske organizacije Klara Šćuka i Branka Mikić, regionalna predsjednica Hrvatskog srca Ankica Stjepić, predsjednik GO HSS- a Nove Gradiške dr. Zoran Jukić, Antun Grgić, Jozo Bungićč i Igor Jurišić, predsjednici općinskih organizacija iz Rešetara, Gornjih Bogićevaca i Vrbja i predstavnici drugih općinskih organizacija. O aktivnostima u proteklom periodu govorio je bivši predsjednik Tomislav Vlaović i zahvalio se svima koji su doprinijeli u radu.

U uvodnom dijelu, publicist iz Slavonskog Borda Ilija Maoduš, govori je o tradiciji Hrvatske seljačke stranke, djelovanju i utjecaju Stjepana i Antuna Radića na život u ovom kraju, u kome je, kako je istaknuo HSS povijesna stranka. Prema pisanim dokumentima u Cerniku je 13. veljače 1927. godine osnovana Seljačka sloga.

 

Izborna šansa uz podršku žena

 

Na tim tradicijama, ali i na sadašnjem utjecaju na politička zbivanja u Hrvatskoj i Županiji, današnji se HSS okreće predizbornim aktivnostima i borbi za mjesta u Hrvatskom saboru. Naglašavajući da HSS kao povijesna stranka, a i danas utjecajna stranka, ima budućnost i velike šanse na predstojećim izborima, govorio je dr. Zoran Jukić, a Klara Šćuka i Ankica Stjepić govorile su o doprinosu članica HSS-a, posebno zapažajući velik broj članica HSS-a u općinskoj organizaciji u Cerniku. Zahvaljujući se na izboru za predsjednici Kata Vuk je izrazila nadu da će se još žena priključiti općinskoj organizaciji Cernik i najavila osnivanje Hrvatskog srca i Hrvatskog sokola., te angažiranje na predstojećim parlamentarnim izborima. Glasove birača u općini Cernik očekuje i Davor Vlaović.

Druga stranka u državi

 

– Smatram da nismo mala stranka, kako mediji pišu. Imamo 51.000 članova u Hrvatskoj, HDZ ima 206.000, a SDP 26 .000 članova. U županiji imamo preko 3.000 članova, općinske organizacije u svim općinama i 120 ogranaka, a imamo preko 800 žena. Imamo sa posljednjih lokalnih izbora dobar rezultat jer smo dobili 6 načelnika općina, 8 zamjenika načelnika, 5 predsjednika vijeća., 84 vijećnika u općinskim i gradskim vijećima i Županijskoj skupštini. HDZ ima više od nas, a SDP daleko manje. Po tome smo mi druga stranka. Sa 6 saborskih zastupnika u koaliciji s HDZ-om uspjeli smo se izboriti za dva ministarska mjesta, 6 državnih tajnika i 3 predsjednika uprava javnih poduzeća. O aferama u koje su uključeni ljudi iz HSS-e niste čitali nigdje jer naši članovi nisu sudjelovali u kriminalnim radnjama.

HSS-ovci nisu u aferama

 

Mogli smo i mi izaći iz koalicije kada su to učinili HSLS i umirovljenici. Ostali smo do kraja jer da nije HSS ostao ne bi ušli u NATO i sada imali problem kako se obranit, jer se na Kosovu pucam, a u BiH ne mogu formirati Vladu. Za jednu stabilnu državu je to bilo presudno, da Hrvatska uđe u NATO, a također i za završne razgovore da Hrvatska uđe u EU.

Kroz naše ljude na vlasti u strukturama vlasti ćemo djelovati u realiziranju programa iz vaše sredine. O teme ćemo govoriti na našim predizbornim skupovima. U kampanji ćemo govoriti o projektima koje smo do sada financirali i u kojima je HSS dao svoj doprinos. Imamo članova, simpatizera i prijatelja. Samo ih treba pozvati da izađu na izbore jer nam nije svejedno da li će HSS imati saborske zastupnike u 5. izbornoj jedinici ili ne. HSS ima kvalitetan program i ljude koji što je najvažnije nisu opterećeni tko je iz koje stranke već se žele boriti za svoju sredinu i stvoriti bolje životne uvjete – kazao je Davor Vlaović.

 

Related Post

18. susret malih pjesnika

Autor - 18/11/2011 0
CERNIK, 18. studeni 2011. – Tradicionalni 18. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje završio je danas proglašenjem najboljih pjesama koje…