OPG Vučković i Šarčević na internacionalnom sajmu Zeleni tjedan u Berlinu

1618 0

Autor Turistička zajednica BPŽ
Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner Zelenog tjedna. Internacionalni sajam Zeleni tjedan od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici.
Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je iskoristila priliku da se na ovom sajmu putem izlagača iz Brodsko – posavske županije putem kataloga predstavi turističku i eno gastro ponudu putem najnovijih izdanja općih i tematskih kataloga.
Hrvatsku je predstavljalo pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji su ponudili svijetu okus Hrvatske – gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Među 50-tak izlagača iz Hrvatske, Brodsko-posavsku županiju predstavljaju OPG Vučković iz Oriovca sa vinima i OPG Šarčević sa lješnjacima.
Dragica Vučković je ovom prilikom kao predstavnica OPK Vučković ali i kao član Skupštine Turističke zajednice Brodsko – posavske županije ujedno promovirala našu Brodsko – posavsku županiju na način da je na štandu osim svojih vrhunskih vina izložila i kataloge Turističke zajednice ( na njemačkom i engleskom jeziku ) s ciljem da putem njih pruži i dodatnu informaciju o općoj turističkoj ponudi naše Županije, ključnim turističkim proizvodima, posebice eno gastro ponudi na koju smo ponosni.
Ovo je ogledni primjer dobre suradnje privatnog sektora i sustava turističkih zajednica zaduženih za promociju. Iako ovaj model promocije nije uvijek pravilo odličan je primjer suradnje pogotovo što je u katalogu „Udahni, okusi , doživi…!“ zastupljena između ostalog i vinska priča i ponuda obitelji Vučković .

Ceremoniju je otvorila njemačka ministrica poljoprivrede Julia Klöckner. Hrvatska je zemlja partner ovogodišnjeg sajma i predstavljao ju je hrvatski premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivreda Marija Vučković, koji su nakon ceremonije otvaranja bili domaćini prijema za 3600 uzvanika iz 100 zemalja svijeta.

Related Post

Totemi i snovi

Autor - 12/06/2020 0
Autorica Danijela Juranović, viša kustosica NOVA GRADIŠKA – Poštovani, s veseljem Vas pozivamo na otvorenje izložbe naziva Totemi i snovi,…