OPĆINA REŠETARI – NA POVRŠINI OD 62 HEKTARA PRIPREMA SE PODUZETNIČKA ZONA

1225 0

REŠETARI, 7. veljače 2011. – Iako je općina Rešetari poznata po izradi brojnih projekta, od kojih su neki realizirani, a neki u fazi realizacije, ova je godina, kako naglašava načelnik Zlatko Aga, za općinu godina projekta. Najznačajnijim ističe izradu projektne dokumentacije za izgradnju Poduzetničke zone. Ove godine treba izraditi projektnu

dokumentaciju za izgradnju komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni i kako se planira početi s izgradnjom. Osnovna namjera osnivanja i razvoja poduzetničke zone na području je poticanje razvoja poduzetništva kao pokretačke snage lokalnog i regionalnog gospodarskog razvoja. Izgradnjom i razvojem poduzetničke zone dugoročno će se namjeravaju riješiti potrebe poduzetnika za poslovnim prostorom, omogućiti poduzetnicima poslovno povezivanje, racionalizacija poslovanja i zajedničko korištenje pripadajuće infrastrukture. Općina Rešetari ulaganjem u ovaj iznimno kompleksan projekt želi privući investitore i omogućiti zapošljavanje.

 

Urbanistički plan uređenja poduzetničke zone 1 , na površini od 62 hektara kod naplatnih kućica na izlazu za autocestu, izrađen je u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i izmjenama prostornog plana općine Rešetari. Općina Rešetari sama financira izradu sve projektne dokumentacije koja je usklađena s potrebama budućih investitor. Kako doznajemo od načelnika Zlatka Age postoje tri pisma namjere budućih investitorima.  

Related Post