ORIOVAC – Završetak devetnice Gospi Lurdskoj

1132 0

Vjernici župe svetog Emerika Oriovac, u Novokapelačkom

dekanatu Požeške biskupije, tradicionalno su svečano proslavili blagdan Gospe Lurdske, za koji su se pripravljali devetnicom. Voditelj je bio o. Michele Capasso, rektor međunarodnog misijskog sjemeništa Redemptoris Mater u Sarajevu. Kroz svih devet večeri, vjernici su imali priliku za svetu ispovijed, bili su nazočni svetim misama, kojima je prethodila molitva krunice, a uoči blagdana Gospe Lurdske mogli su primiti sakrament bolesničkog pomazanja.

 

Zadnje večeri devetnice, poslije svete mise, vjernici su sudjelovali u velikoj procesiji, s upaljenim svijećama, a mladi, članovi oriovačkog kulturno-umjetničkog društva, u narodnim nošnjama, nosili su Gospin kip.

 

Oriovački župnik, vlč Zdravko Radoš, na kraju euharistijskog slavlja zahvalio je o. Michelu na programu i vođenju devetnice, a s njim je u Oriovcu boravio i bogoslov spomenutog sarajevskog sjemeništa, Štefan Marković. Posebno je Radoš zahvalo svećenicima susjednih župa, na čelu s dekanom Novokapelačkog dekanata, vlč Josipom Bogovićem, na pomoći pri ispovijedanju i koncelebraciji kod svete mise. Na završetku devetnice, kao i kroz svih devet večeri, svečano i skladno pjevao je oriovački crkveni zbor, pod ravnanjem orguljašice, časne sestre M. Vladimire Valjak.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post