Gostovanje futsal reprezentacije Hrvatske u Novoj Gradiški

915 0

24. siječanj 2011. – NS Nova Gradiška – Hrvatska 2:4 (1:2).

NOVA GRADIŠKA – Sportska dvorana. Gledatelja 1.000. Suci: Tomislav Katinić (Slav. Brod) i Krešimir Grgurević (Sibinj) STRIJELCI: 1:0 – Bokan (5) , 1:1 – Matošević (6) , 1:2 – Matošević (16) , 1.3 – Matošević (23) , 2:3 – Divković (27) , 2:4 – Petrić (29) .

REPREZENTACIJA NS NOVA GRADIŠKA: Kao, Jelčić, Divković, Kotorac, Kumić, Dražetić, Grgić, Bokan, Mat. Vlaović, Mar. Vlaović, Lucić, Kulundžić, Milijević. Selektor: Tomislav Vlaović.

HRVATSKA: Modrušan, Petrović, Đulvart, Martan, Hruškar, Petrić, Matošević, Grbeša. Selektor: Boris Durlen

Futsal reprezentacija Hrvatske gostovala je u Novoj Gradiški u revijalnoj utakmici u sklopu svečanosti na završetku Zimske Pan malonogometne lige u organizaciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Pred prepunom dvoranom, procjena je oko tisuću gledatelja, prije početka utakmice Borislav Vidošić, predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška, uručio je Borisu Durlenu, direktoru reprezentacije slavonsku košaru punu domaćih delicija u znak zahvalnosti za dolazak reprezentacije na svečanost završnice naše Lige. Svečanost je uveličao i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić, kao i visoki dužnosnici Županije. Nakon hrvatske himne, počela je utakmica gdje se reprezentacija NS Nove Gradiška, ustvari bila je to selekcija Zimske lige, vrlo uspješno suprostavila futsal reprezentaciji hrvatske. To je i materijalizirala već u 5. minuti kada je Bojan Bokan odmjerenim udarcem doveo novogradišku selekciju u vodstvo. Međutim, nije protekla ni jedna minuta, a hrvatska reprezentacija je izjednačila preko najboljeg i najefisnijeg igrača susreta Vedrana Matoševića. Isti igrač je pokazao svoje realizatorske sposobnosti kada je u 16. minuti utakmice doveo reprezentaciju u vodstvo najprije sa 2:1, a u 23. minuti i na 3:1. Dvije minute kasnije cijela dvorana je „eksplodirala“ kada suci nisu dosudili očiti kazneni udarac nad Divkovićem koji je u izrazitoj poziciji za postizanje gola na samom šestercu nepropisno zaustavljen. Međutim, Divković se „osvetio“ nešto kasnije kada je u 27. minuti postigao efektan pogodak i smanjio rezultat na 2:3. I kada je novogradiška selekcija ulagala maksimalne napore da u završnici utakmice izjednači hrvatska reprezentacija je izvela učinkovit protunapad i Domagoj Petrić je svaladao Lucića, te postavio konačnih 4:2, očekivanju pobjedu reprezentacije Hrvatske.

 Selektor Vlaović dao je mogućnost igranja svim igračima, pa su tako branila sva tri vratara: Kao, Milijević i Lucić, a i svi igrači u polju su igrali, pa su svi, što i rezultat govori, odigrali vrlo dobro. Naravno da se očekivala pobjeda reprezentacije Hrvatske, što su oni i učinili, ali su u našoj selekciji imali dostojnog suparnika. Sve u svemu, bila je to sjajna predigra finalnoj utakmici gdje su kasnije odigrali novogradiški Glembay i momčad Gomba. Prvo ime utakmice bio je izvrsni strijelac reprezentacije Vedran Matošević koji je uz tri efektna pogotka pokazao svoje malonogometaško umijeće vrsnom tehnikom i proigravanjem. Novogradiška selekcija djelovala je kompaktno, solidno se igrački i znanjem suprostavila reprezentaciji što su potvrdili Bokan vodećim pogotkom, te Divković igrom i realizacijom.Na slici:Hrvatska futsal reprezentacija

 

Related Post