OSNOVANO DRUŠTVO NAŠA DJECA STAROG PETROVOG SELA

591 0

29. listopad 2012. – U velikoj vijećnici Općine Staro Petrovo Selo

25. listopada održana je Osnivačka sjednica Društva Naša djeca. Nazočna su bila 24 člana društva, predsjednica DND Nove Gradiške, Verica Lukačević sa svoje dvije članice izvršnog odbora, ravnateljica OŠ I. G. Kovačića, Zrinka Dejanović kao gosti i načelnik naše općine Željko Kočijašević. Za predsjednika je izabran Goran Križan, dopredsjednica Ivana Volarić i tajnica društva Stanislava Dropuljić Rastić. Izvršni odbor je sastavljen od 7 članova i to Goran Križan, Ivana Volarić, Stanislava Dropuljić Rastić, Dijana Vlaović, Karlo Ivošević, Ivana Majka i Helena Vala. U nadzorni odbor su izabrani Željko Kočijašević, Marija Radošić i Velislav Juranović.

 

Sada je članovina DND Staro Petrovo Selo velika obaveza, volonterski rad, opravdati ukazano povjerenje i ispuniti ciljeve koje su stavili pred sebe. Neke od djelatnosti koje su obavezajuće u slobodnom vremenu djece, će izabrati i stručne osobe novoosnovanog DND, kao što su :

 

– zastupanje interesa djece i roditelja

– organiziranje izvanškolskih aktivnosti i dječjeg udruživanja razvijanje dječjeg stvaralaštva i sadržaja u području kulture

– pomoć u provedbi preventivnih zdravstvenih akcija za djecu

– provedba humanitarnih akcija zbrinjavanja i pomoći djeci

– ostvarivanje edukativnih programa za roditelje

– vođenje ljetovanja, zimovanja, izleta i putovanja djece …….

 

Prioritetni zadatak koji stoji pred udrugom je rješavanje prostora u kojem će djelovati, alternativa je djeljenje prostorije sa KUD-m, ali kako je predsjednica DND Nove Gradiške napomenula, zajednički prostor sa drugom udrugom se nije pokazalo dobrim rješenjem, ustrajte za vlastitim prostorom. Načelnik općine je obećao pomoć u svojim okvirima, a ravnateljica matične OŠ se nada dobroj suradnji. Sa nestrpljenjem očekujemo prvi događaj DND Starog Petrovog Sela.

 

Autor: hazena-sps.com

Related Post