POLICIJA U PREVENTIVNOJ AKCIJI „ZNAK PRISTUPAČNOSTI“

473 0

1. prosinac 2011. Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

( 3. prosinac ), prometna policija će i ovaj vikend temeljem Plana preventivno-represivnog djelovanja za 2011. godinu provesti Preventivnu akciju „Znak pristupačnosti“. Ova akcija je preventivnog karaktera i jedna od zadaća joj je da građani steknu povjerenje u policiju i uvide da policija ne provodi samo represivne već i mnoge preventivne aktivnosti, a cilj i jednih i drugih je povećanje razine prometne kulture kao i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Cilj ove akcije je utjecati na svijest građana da poštuju osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom, te podizanje razine tolerancije, a posebno na Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom se uglavnom otežano kreću, a vozilom se u prometu služe kao ortopedskim pomagalom, pa su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s posebnim potrebama za njihovu kvalitetu života iznimno značajna. Policija se u svakodnevnom radu kontinuirano susreće s zlouporabom korištenja takvih parkirnih mjesta.

 

Akcija će se provoditi 2. i 3. prosinca od 9 do 13 sati. Policija će se nalaziti u blizini takvih parkirnih mjesta i uočavati vozila koja su u prekršaju, a vozačima koji su počinili takav prekršaj izdati pisana upozorenja uz prethodnu provjeru dali je vozač već ranije upozoren.

Related Post