Osim što mijenja izgled, središte Rešetara mjesto je zadovoljavanja najznačajnih životnih potreba stanovništva

1243 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

REŠETARI, 28. svibnja 2020. – Od ustroja Općina, općinska središta u novogradiškom kraju postupno su, u manjoj ili većoj mjeri, mijenjala izgled. Središte Rešetara ne samo da je promijenilo izgled, već je sadržajima značajnim za svakodnevni život ljudi, Rešetarčana i stanovnika cijele općine uistinu postalo općinsko središte. Ove godine posebno će promijeniti vizuru.
Podsjetimo. Od osnutka Općine, Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ izgradilo je zdravstvenu ambulantu, a potom su Ljekarne „Zubović“ otvorile ljekarnu. Otvorena je i zubarska ordinacija. Izgrađena je nova zgrada pošte i postavljena montažna zgrada u kojoj radi dječji vrtić, te izgrađena zgrada za potrebe KLD „Rešetari“ namijenjena za rad društva, izložbe i druga kulturna događanja. Obnovljena je župan crkva ispred koje je izgrađeno parkiralište, a prije godinu dana završena je energetska obnova zgrade Osnovne škole „Ante Starčević“ koja je zasjala novim sjajem.
Ova, 2020. godina će u općinskoj povjesnici ostati posebno zabilježena. Završena je dogradnja općinske upravne zgrade, koja, zajedno sa uređenim okolišem dominira tim dijelom središta općine.
Novi izgled s novim namjenama dobit će Vatrogasni dom. Radi na njegovoj rekonstrukciji i dogradnji spremišta i radnog prostora za vatrogasce, te potpunoj rekonstrukciji unutrašnjosti vatrogasnog u društveni dom koji će postati kulturnim centrom i mjestom za razna okupljanja.
Tvrtka „Watmont” d.o.o. iz Vinkovaca napreduje u radovima na izgradnji dječjeg vrtića na prostoru uz osnovnu školu. Osim što će na to prostoru dominirati svojim izgledom, zajedno s obnovljenom školom, vrtić će, zajedno s jaslicama, dugoročno povećati dostupnost i kvaliteta usluga predškolskog odgoja i naobrazbe na području općine Rešetari, te poboljšati standard i kvaliteta života djece i roditelja.

Related Post

DAN BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Autor - 15/04/2015 0
SLAVONSKI BROD – Povodom 15. travnja-Dana Brodsko-posavske županije i 22. godišnjice postojanja i djelovanja predstavničke i izvršne vlasti na ovim…