OSNOVNA ŠKOLA „IVAN GORAN KOVAČIĆ“

1386 0

STARO PETROVO SELO, 10. lipanj 2013. – Predvođeni mladom Nijemicom Anikom Franke u Starcima na team buldingu okupili su se u subotu učitelji iz petrovoselske osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Mlada Nijemica u njihovoj je školi provela pet mjeseci pa je druženje u Starcima bilo prigoda da s njom i oproste.

Aniku Franke u Saro Petrovo Selo doveo je program koji je u okviru projekta Europske unije – Agencije za mobilnost i programe, pripremila Marija Prpić koja je bila i mentorica.

-Došla je 14. siječnja u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Starom Petrovom Selu kao asistent u nastavi njemačkog jezika. Ona je jedna od pet mladih Nijemaca koji su trenutno u Hrvatskoj. Trudili smo se svim snagama da promoviramo program. Bilo je jako puno posla i za mentora i za Aniku jer je učila hrvatski jezik. Bilo je izvrsno i vrlo smo zadovoljni. Danas da na team buldingu jačamo naš timski duh sa dva sata aktivnosti, a poslije i mamo druženje uz roštilj – kazala je Marija Prpić.

-Došla sam u siječnju ove godine i preuzela rad u nastavi. Radili smo sa svim razredima od prvog do osmog, a također i s djecom u Dječjem vrtiću „Vjeverica“ u Starom Petrovom Selu. Živjela sam u Novoj Kapeli kod jedne obitelji i tako sam jako dobro upoznala hrvatsku kulturu i hrvatski jezik. U slobodno vrijeme sam puno putovala po Hrvatskoj i upoznala različite ljude iz cijele Hrvatske – kaže Anika Franke, zadovoljna svojim boravkom u Hrvatskoj, Novoj kapeli i petrovoselskoj osnovnoj školi.

 

-Ovaj projekt je prije same realizacije bio nama nepoznanica. Imali smo velika očekivanja koja su se više nego ostvarila. Najviše su profitirali naši učenici jer su imali priliku komunicirati sa izvornim govornikom i usavršiti svoju komunikaciju na stranom jeziku i saznati nešto o njemačkoj kulturi što do sada nisu znali. Vjerujem da smo na odgovarajući način uspjeli smo prezentirati svoju školu, svoju sredinu i svoju kulturu – kaže Zrinka Dejanović, ravnateljica škole.

Foto: Dejan Ivanković

 

Related Post

Blagoslov župnog stana

Autor - 06/01/2012 0
U župi sv. Marije Magdalene u Štivici svake godine 5. siječnja, uoči sveta Tri kralja, nakon svete mise i blagoslova…

7. ŠVARGLIJADA U HRVATA

Autor - 27/01/2014 0
Po ocjeni publike najbolji švargl je napravio prošlogodišnji pobjednik Tomislav Ivanišević iz Godinjaka STARO PETROVO SELO, 26. siječanj 2014. –…