ZAVRŠNI KONCERT OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE UČILIŠTA RELKOVIĆ

1149 0

MI, VI I NAŠE NOTE…. Mi učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Učilišta Relković, VI naši roditelji, dragi gosti i prijatelji glazbe i NAŠE NOTE utkane u zvucima klavira, gitare, harmonike, flaute i trube, bili smo u nedjelju 9.lipnja 2013.

velika glazbena obitelj u Dvorani Relković.

 

Završni koncert još jedne uspješne generacije polaznika oduševio je mnogobrojnu publiku, koja svake godine iznova daje potporu učenicima i njihovim učiteljima na ustrajnosti da Osnovna glazbena škola po uspjehu svojih učenika bude prepoznatljiva kako u svojoj sredini tako i na višoj razini.

 

Uživali smo ove glazbene večeri u maestralnim izvedbama Malog mješovitog orkestra pod vodstvom Blanke Brlić uz korepeticiju prof. Silvije Muić Crljenković, uživali smo u ljepoti glasa i pokreta njihove lijepe i nadarene solistice Gabrijele Mijatović, muziciranju nastavnika Vanje Markesina i Borisa Ružojčića, učenika iz svih odjela Škole: Ivana Škarice, Vedrana Kneževića, Filipa Petrovića, Nike Margetić, Ide Ferković, Anje Jug, Mihaele Grgić, Glorie Marosavljević, Helene Kulundžić, Vedrana Dakića, Lenore Barišić, Mauricia Lazarića, Elizabet Arić, Amalija Tkalčec, Gabrijele Mijatović, Karle Duvnjak, Leonarde Anjoš, Marice Jakljević Dubiel, Vinke Logožar, Luke Cindrića i Davida Lanosovića.

Neskriveni ponos na sve dosadašnje uspjehe ove ustanove iskazala je na koncertu ravnateljica Učilišta profesorica Marija Karlovčan-Subić istaknuvši da su ovdje glazbu učile brojne i brojne generacije. Od prve generacije upisane daleke 1964./1965. do ove generacije 2012/2013. Osnovna glazbena škola Učilišta Relković gotovo pola stoljeća u ovim prostorima širi zvonku glazbenu radost i oplemenjuje srca svojih sugrađana osjećajima kakve samo glazba i umjetnost mogu dati.

 

Toplim riječima pohvale i potpore daljnjem radu i uspjesima mladih glazbenika i njihovih nastavnika pridružila se i zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti, mr. LJILJANA LUKAČEVIĆ.

 

A posebno dirljiv trenutak i ugodno iznenađenje bio je svečani oproštaj ravnateljice Marije Karlovčan-Subić i javna zahvala bivšem dugogodišnjem ravnatelju Učilišta i glazbene škole prof. Miši Drliću koji je više od pola svoga radnog vijeka utkao u rad ove ustanove, u rad s djecom i mladima, u brigu o svakom učeniku glazbene škole , u uspješnu suradnju s roditeljima, koji se nesebično zalagao da naš grad bude grad prepoznatljiv po kulturnim i glazbenim sadržajima na koje se rado dolazi.

Vidljivo ganut bio je i prof. Mišo Drlić koji se u svoje ime i u ime svih djelatnika Učilišta koji su zajedno s njim radili na istom poslanju, zahvalio ravnateljici prof.Subić, nastavnicima Škole, svim djelatnicima Učilišta, a posebno učenicima i njihovim roditeljima bez čije potpore njihova djeca i ova škola ne bi postizali tako dobre rezultate i bili prepoznatljivi kako u našem Gradu i Županiji, tako i Rebublici Hrvatskoj.

 

Završni svečani koncert bio je prilika za dodjelu priznanja učenicima 6.razreda Osnovne glazbene škole i čestitke i želje ravnateljice ustanove prof. Subić i voditeljice Škole Ane Turkalj za što uspješnije daljnje školovanje učenika koji odlaze iz glazbene škole.

 

A za kraj koncerta čestitku svima i dar mnogobrojnim posjetiteljima u Dvorani Relković uputili su Pjevački zbor pod vodstvom prof. Helene Heller (udaraljke Vjekoslav Banovčić, Mark David Vidović i Filip Bungić, ) i Mješoviti orkestar Škole pod vodstvom Blanke Brlić i koji nam je podario biser iz mora glazbe izvedene ove večeri: Fantom u operi u arr. K.Seletkovića.

 

Pjevački zbor, orkestar i solistica -„fantom o operi“- prof. Vanja Markesina, bili su vrhunac glazbenog uzbuđenja koji nam su nam ove večeri donijeli naši glazbenici za uspješan kraj protekle školske godine.

 

kvpoumar

Related Post

PREDSTAVLJAMO

Autor - 04/01/2013 0
Učilište Relković ustanova je u vlasništvu Grada Nove Gradiške i svoje programe ostvaruje u Odjelu za kulturu (glazbeno-scenska djelatnost, Dvorana…

KONCERT

Autor - 21/10/2013 0
U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim…

PJESMOM I PLESOM ZA MATEA

Autor - 21/02/2011 0
poumar U organizaciji novogradiške Udruge čuvara pučke kulturne baštine “Tkanica” Nova Gradiška, i suorganizaciji Učilišta Relković u petak 18.veljače u…

OSVRT NA KAZALIŠNU PREDSTAVU

Autor - 15/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 15. prosinac 2015. – Novogradiški ljubitelji kazališta uživali su u sinoćnjoj predstavi “Njuške” Tearta Exit. U predstavi petnaest…