OSVJEŽENJE U SAVI

898 0

DOLINA, 13. srpnja 2015. – Zbog krize i tankih kućnih budžeta mnogi neće na ljetovanje. Da more, itekako uspješno, može zamijeniti Sava primjer su brojni kupači koji svakodnevno dolaze do Doline i njenu sve popularniju plažu.

Uživaju u kupanju u toploj Savi, ali i hladovini vrba gdje se može sakriti od sunca i uživati u dobrom roštilju, pečenoj ribi i fišu.

 

Osim ribiča i stanovništva koje živi uz Savu, tu našu rijeku kao mjesto za jednodnevni izlet koristi sve veći broj izletnika iz novogradiškog kraja. Do Doline se može doći Posavskom poučnom cestom, koju već nekoliko godina promovira Turistička zajednica Nove Gradiške. Dolina i Sava nadohvat su ruke. Može se tamo automobilima, ali i biciklima asfaltnom cestom.

 

Zahvaljujući mještanima Doline može se reći da je dolinska savska plaža jedno od najuređenijih mjesta na Savi u novogradiškom kraju i mjesto idealno za provesti ljetni vrući dan. Uredili su Dolinci prilaz Savi pa se tamo mogu bez problema dovesti plovila, uređena je obala i očišćen vrbik.

 

Da se kupalište uredi, ali i promovira, godinama doprinose članovi braniteljske Udruge „Prijatelji rijeke Save“. Organizirajući u povodu Dana domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja regatu od Siska do Doline, potaknuli su mještane da urede kupalište i obalu, a i samo to čine. Regatu dugu 153 kilometra posvećuju „Oluji“, poginulim braniteljima i briljantno izvedenoj vojnoj i oslobodilačkoj operaciji, a osim toga, kako naglašavaju, i promoviranju neotkrivenih ljepota rijeke Save. Jedno od takvih mjesta je i Dolina.

 

Svi koji se upute do Doline i Save sigurno neće požaliti.

Related Post

OPĆINA VRBJE

Autor - 23/06/2016 0
VRBJE – Koliko stanovnicima Općine Vrbje znači novootvorena zdravstvena ambulanta pokazuje njihov velik interes i broj pacijenata koji se stalno…