Oštre sankcije protiv incidenata na našim terenima

814 0

Nogometaš Slavije iz Starog Petrovog Sela, Željko Ćorković, na

prvenstvenoj utakmici 9. kola 2.županijske nogometne lige, zapad, između domaće Slavije i Dinama iz Godinjaka u 73. minuti fizički je napao suca utakmice udarivši ga šakom u leđa i time izazvao prekid utakmice. Na sjednici Povjerenstva za natjecanje 2.ŽNL, zapad, pod vodstvom predsjednika Krunoslava Hoffera utakmica je registrirana s 3:0 u korist Dinama (bb), a disciplinski sudac Ivan Sokić suspendirao je igrača i podnio prijavu protiv NK Slavije radi izazivanja prekida utakmice zbog fizičkog napada njihovog igrača na suca, te loše organizacije utakmice.

 Uz to donijete su još neke odluke u cilju spriječavaja nereda na utakmicama našeg područja, koje, zanimljivo, protekle godine, bar što se tiče prekida utakmica, nisu bile zabilježene.

Disciplinski sudac Ivan Sokić je kaznio NK Soko AKZ iz Orubice oduzimanjem jednog boda i novčanom kaznom od 500 kuna zbog izazivanja prekida utakmice 7. kola Soko AKZ – Slavonija odigrane u Orubici. Kažnjen je i igrač Soko AKZ Tomislav Ivanetić sa 6 mjeseci neigranja radi fizičkog napada na suca i izazivanja prekida utakmice. Kažnjava se i Andrija Čakarić igrač Slavonca (Gunjavci-Drežnik) zabranom igranja na 3 prvenstvene ili kup utakmice radi isključenja na utakmici zbog nesportskog ponašanja na utakmici Slavonac – Polet u Gunjavcima. Kaznu je zaradio i Karlo Sverić igrač Soko AKZ od jedne utakmice zbog oštrog starta kao zadnji igrač obrane pa je isključen na utakmici Soko AKZ – Posavac odigranoj u Orubici. Ivica Kožulj igrač NK Budućnosti iz Rešetara suspendiran nakon nedjeljne utakmice Sloga – Budućnost odigrane u Komarniciji radi nesportskog ponašanja kada je pljunuo suca nakon završetka utakmice. NK Orljava iz Dragovaca kažnjava se oduzimanjem 3 boda radi neopravdanog napuštanja igrališta i izazivanja prekida utakmice Trenk – Orljava odigrane u Seocu. Ujedno se Milan Krajnović predstavnik kluba Orljava na toj utakmici kažnjava zabranom obnašanja dužnosti od 6 mjeseci radi neopravdanog povlačenja momčadi s igrališta i time izazivanja prekida utakmice u Seocu.

Dario Figurić igrač NK Sava iz Stare Gradiške kažnjen je zabranom nastupa na jednoj utakmici radi isključenja zbog dvije javne opomene na utakmici Sava – Vrbje odigrane u Staroj Gradiški. Njegov suigrač Goran Guberović kažnjen je sa dvije utakmice radi psovanja suca iste utamice Sava – Vrbje. Disciplinski sudac izrekao je na temelju DP HNS i 12 automatskih suspenzija. Sve su te kazne izrečene u cilju izbjegavanja daljih incidentnih situacija na terenima 2. i 3. županijske lige, zapad, koja je u ingerenciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Ivo Petranović

Related Post