Otvorene Poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018.“

1997 0

NOVA GRADIŠKA, 19. siječnja 2018. – Dunja Magaš, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, otvorila je danas u Društvenom domu jubilarne, dvadesete po redu Poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018.“.

Ovo je jedan od značajnih poljoprivredno-poduzetničkih sajmova na ovom području, pa i šire. Osim što okuplja domaće poljoprivrednike, proizvođače, stručnjake i znanstvenike to je spoj svega onoga što bi trebalo doprinijeti razvoju mladih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika, a posljedično i gospodarstva RH – kazala je Dunja Magaš.

O značaju ove izložbene i edukativne manifestacije govorili su gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i župan brodsko-posavski Danijel Martušić.

Prikazan je i kratki film „20 godina poljoprivredno-poduzetničkih ideja“.

Sjećanja na početke ove hvalevrijedne manifestacije evocirao je Vladimir Plavac, koji je prije 20 godina kao brodsko-posavski dožupan bio inicijator da se ona održava u Novoj Gradiški. Zahvalio je svima koji su u proteklih 20 godina dali svoj doprinos da se unaprijedi i održi kontinuitet.

Na svečanom otvaranju u kulturno-umjetničkom programu nastupio je KUD „Trenk“.

Danas i sutra održati će se više stručnih i edukativnih predavanja.

Na izložbeno-prodajnom dijelu 51 je štand na kome se ima što vidjeli i kupiti. Svi oni koji mogu trebaju danas do 19 i sutra do 15 sati doći u Društveni dom i kupiti neki od domaćih, autentičnih i ekoloških proizvoda, a na pozornici u Društvenom domu uživati u nastupu kulturno-umjetnička društva.

Organizatori Poljoprivredno poduzetničkih ideja „Nova Gradiška 2018.“ su Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, LAG zapadna Slavonija i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.

Related Post