„Penzionerka“ umjesto rugla postaje ljepotica u središtu grada

2714 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. SRPNJA 2018. – Već neko vrijeme traju radovi uređenja dijela parka i prostora ispred zgrade gradske uprave. Kada će radovi biti završeni i što se još planira raditi da bi središte grada dobilo novi sjaj pitali smo gradonačelnika Vinka Grgića.

-Uvjet je i bio da prostor ispred gradske upravne zgrade bude popločen do Novogradiškog glazbenog ljeta. Hoćemo li uspjeti postaviti rasvjetu, elemente urbanog mobilijara i neke druge planirane sadržaje, to ćemo vidjeti jer se radi o doista velikom poslu. Uz to smo imali nekoliko problema. Trenutno se postavljaju različite instalacije, mijenja se kanalizacija i vodovod zbog čega su malo i privremeno zastali radovi. Kao što sam rekao popločavanje će biti završeno do najpoznatije novogradiške glazbeno-kulturne manifestacije- kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Vizura Trga kralja Tomislava se mijenja, a ono što će Novogradiščane obradovati su promjene na Cvjetnom trgu jer će se napokon novo lice dobiti tzv. „penzionerka“ koja je godinama bila ruglo u središtu grada.

-Radi se o kompleksu stambenih zgrada. Rekao bih da je to “uspavana ljepotica”, zgrada koja je arhitektonski vrlo korektna i cijenjena u struci. Međutim, oronula je i ne izgleda lijepo iako dominira u centru grada. Vlasnici stanova zajedno s upraviteljem su se dogovorili krenuti u jedan ozbiljan projekt vrijedan skoro pola milijuna kuna. Javili su se na naš natječaj i dobit će od Grada potporu od 200.000 kuna. Od ponedjeljka 9. srpnja počinje rekonstrukcija fasade što nas veseli jer će uljepšati ovaj dio grada.

Također, tražimo i ponude za zgradu Zagrebačke banke, koju ćemo uputiti u Upravu i zamoliti ih da to naprave, a radimo isto i za zgradu u kojoj se nalaze službe HZZO-a i HZZMO-a. Svi su dobili upozorenje da moraju urediti “svoje kuće”-naglasio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post