Petek najavio oštru borbu protiv korupcije

1343 0

Anita Benić (Sbplus.hr)

Neovisno o tome koliko ću se dugo ovdje zadržati rješavat ćemo sve slučajeve, osobito kada je u pitanju korupcija i zlouporaba ovlasti bez obzira na ime, prezime, funkciju, stranku i bilo što drugo

SLAVONSKI BROD 24. ožujak 2011. – Ne želim davati nikakva obećanja, jer su danas obećanja vrlo

jeftina. No, pokušat ću neke stvari realizirati i ubrzati, osobito kada je riječ o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminaliteta na lokalom nivou. Neovisno o tome koliko ću se dugo ovdje zadržati rješavat ćemo sve slučajeve, osobito kada je u pitanju korupcija i zlouporaba ovlasti bez obzira na ime, prezime, funkciju, stranku i bilo što drugo, – poručio je s konferencije za novinare novi načelnik PU Brodsko – posavske Darko Petek, koji je u posljednjih godinu dana obnašao dužnost zamjenika načelnika PU, a većinu radnog vijeka u policiji bio angažiran upravo na suzbijanju korupcije i organiziranog kriminaliteta. Petek je rekao da su u tijeku kriminalističke obrade u općinama zbog sumnji u zlouporabu novca namijenjenog socijalno ugroženima. – Sve su nam općine dužne dostaviti podatke vezano za sumnje da su sredstva namijenjena socijalno ugroženim obiteljima završavali tamo gdje im nije mjesto, jer su sve predmet istraživanja, što ne znači da je u svima bilo zlouporabe, – rekao je Petek, dodajući da su rezultati u pojedinim općinama pokazali da su sumnje bile opravdane. Govoreći o anonimnim prijavama građana načelnik Petek je istaknuo prijave za sumnje u namještanje natječaja za dobivanje poslova, zlouporaba pri zapošljavanju u nekim ustanovama, upitne raspodjele na natječajima za raspolaganje zemljištem i slično. Kada je riječ o sumnjama za malverzacije u Carinarnici Slavonski Brod, načelnik Odjela krim policije Željko Vujčić je kazao da su zbog određenih nepravilnosti podnesene prekršajne prijave.

Na konferenciji za novinare je također rečeno da su djelatnici Odjela kriminalističke policije temeljem sudskog naloga kod 48-godišnjaka u općini Garčin pronašli veću količinu oružja koje je nepovlasno posjedovao. Riječ je o pronalasku 4 ručne bombe, dvije minsko – eksplozivne naprave, dvije kubure, po jedne lovačke i M-48 puške, pištolja s pripadajućom optikom, revolvera, 567 komada raznog streljiva, tri okvira za streljivo iz automatskog oružja, te topovskog zrna bez upaljača. Na području općine Rešetari pronađeno je ilegalno oružje kod dvojice mladića (21 i 26 godina).

Related Post