Petrovoselski vatrogasci u posjeti mađarskom Petrovom Selu

1208 0

Autor Leo Vuković

STARO PETROVO SELO, 17. svibanj 2011. – Članovi DVD-a Staro Petrovo Selo posjetili su 14. i 15. svibnja Petrovo Selo u susjednoj Mađarskoj. Szentpeterfa (Petrovo Selo ) najjužnije je mjesto gdje već gotovo 500 godina žive Hrvati. Delegaciju DVD-a Staro Petrovo Selo predvodio je predsjednik društva

Milan Vuković u pratnji zapovjednika Zlatka Šamala bili su članovi društva Branko Bojić i Leo Vuković. Do ovog posjeta i suradnje s bratskim vatrogasnim društvom i mjestom došlo je zahvaljujući zajedničkom prijateljskom DVD Šenkovec i njegovom predsjedniku Boži Đenadiji, te novinarki Hrvatskog glasnika u Mađarskoj Timei Horvat.

 

Prilikom posjete prisustvovali su prenošenju statue Sv. Florijana iz mjesne kapele u obnovljeni vatrogasni dom DVD-a Szentpeterfa.

U ovoj svečanosti su sudjelovale i delegacije DVD-a Šenkovec (Zaprešić) i Dubravice (Šibenik) te potpredsjednica Zagrebačke županije.

Posjet našoj braći Hrvatima i vatrogascima je prvi korak u stvaranju bratskih i prijateljskih odnosa sa srodnim mjestom i ljudima.

Za vrijeme boravka u Petrovom Selu (Szentpeterfa) dogovorena je daljnja suradnja kao i posjet braće vatrogasaca i načelnika Petrovog Sela (Szentpeterfa ) hrvatskom Starom Petrovom Selu prilikom proslave 120 godina rada DVD-a Staro Petrovo Selo koja će se održati 14.kolovoza 2011. godine.

Related Post