PROMETNA BLOKADA – Hrvatske autoceste zajamčile devet mjeseci prometnih teškoća

1107 0

NOVA GRADIŠKA, 19. svibanj 2011. – Članovi novogradiške podružnica Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati od subote počinju prikupljati potpise građana nezadovoljni prometnom situacijom u gradu nastalom prometnim ograničenjima izazvanim radovima na rekonstrukciji nadvožnjaka na ulazu na autocestu. U narednih devet mjeseci, koliko

je planirano da traju radovi, onemogućen je ulaz na autocestu u pravcu Slavonskog Broda i izlaz s autoceste iz pravca Zagreba.

– Alternativni pravci su Okučana i Lužana. Službeni stav HAC-a je da je otvaranje privremenog izlaza u Novoj Gradiški neisplativo. Sada imao situaciju da sav tranzitni promet u smjeru Požege mora prolaziti kroz grad. Istovremeno s ovim problemom Županijska uprava za ceste je pokrenula kampanju pojačanog održavanja takozvane stare ceste na području općina Rešetari i Staro Petrovo Selo, a u najavi su i radovi na dijelu te ceste zapadno od Nove Gradiške. Očiti je to primjer usklađenog djelovanja u svrhu prometne blokade Nove Gradiške. Ne samo da ŽUC nije postavio nikakve dodatne kriterije pred HAC za vrijeme zatvaranja izlaza s autoceste nego su donijeli odluku da krenu u raskapanje cesta za vrijeme intenzivnog prometa. Ovakvim postupkom najviše su ugroženi stanovnici ovog područja – kazao je predsjednik podružnice Ivan Žeruk na današnjoj konferenciji za novinare.

Tomislav Sigurnjak dodao je da već sada kamioni koji prometuju starom cestom iz pravca Okučana za Požegu stvaraju poteškoće u prilasku kroz grad. Upozorio je na neizgrađenu južnu obilaznicu, odnosno spojnu cestu s Industrijskim parkom, koja se planira graditi godinama, a da se do sada ništa konkretno nije učinilo. Vesna Kolić-Klikić pozvala je da peticiju kao Novogradiščani potpišu župan i zamjenik župana te svi saborski zastupnici jer se radi, kako je kazala, o građanskoj inicijativi, i prometnom problemu koji nije samo problem HNS-a. HNS prikuplja potpise za otvaranje privremenog izlaza na autocestu i poziva građane da svojim potpisom akciju podrže. Prikupljene potpise poslati će županijskoj upravi, Županijskoj upravi za ceste, Hrvatskim autocestama, Ministarstvu turizma, Ministarstvu regionalnog razvoja, saborskom Odboru za promet i Vladi.

Related Post

PROMIDŽBENA AKTIVNOST

Autor - 04/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 4. svibanj 2013. – Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati – podružnica Nova Gradiška i Gradska organizacija Hrvatske…