PRIJELAZNI ROK – BIVŠI ČLANOVI HSLS-A PREŠLI U HNS

1050 0

NOVA GRADIŠKA, 25. studeni, 2010. – Ivan Žeruk, povjerenik novogradiške podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati sazvao je konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o pristupanju HNS-u 20 bivših članova HSLS-a, najavio izbornu skupštinu i u srijedu dolazak u Novu Gradišku predsjednika Radimira Čačića, koji će u 19 sati u Slavonskom biseru prezentirati program HNS-a „Poluge oporavka hrvatskog gospodarstva“. Na konferenciju su nazočni bili bivši haeselovci Ivan Višić i Tomislav Sigurnjak.

-Pred nama su naredne godine parlamentarni izbori i puno posla jer treba prezentirati ono što HNS kao stranka centra u ovom trenutku može ponuditi biračima, a to je nešto drugi i novo. Nudimo rad i konkretne stvari. Hrvatska više ne može živjeti na način da troši više od onoga što ima. Za stanje u kojem se nalazimo odgovoran je HDZ koji upravlja zemljom 17 godina. Treba izaći na izbore jer neizlazak pogoduje samo jednoj stranci, a to je onom tko je trenutno na vlasti. Nadamo se da ćemo isprovocirati javnost i građane dovesti na birališta da daju svoj glas opciji lijevog centra i koaliciji HNS-a , SDP-a HSU-a i IDS-a. To je opcija koje će maksimalno dati sve od sebe za ovu državu. – kazao je Domagoj Bartek, predsjednik županijske organizacije HNS-a i izrazio zadovoljstvo što je se HNS ojačan kolegama iz HSLS-a, srodne liberalne stranke sa istim načinom razmišljanja.  

– Bivša predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić je, bez razloga i našeg znanja, raspustila naš Izvršni odbor. Iz revolta 43 člana su potpisala istupnice iz HSLS-a i članstva. Godinu dana nismo pristupali ni jednoj stranci. Dio nas odlučio je pristupiti HNS- u, jer je to stranka srodna HSLS-u po programima i načelima. U HNS- želimo biti članovi koji će doprinijeti da liberalna opcija i ideja opstane u Novoj Gradiški. Nadamo da ćemo sa iskustvom i idejama pomoći HNS-u – kazao je Ivan Višić, obrazlažući izlazak iz HSLS-a i prelazak u HNS.  

Related Post

PROMIDŽBENA AKTIVNOST

Autor - 04/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 4. svibanj 2013. – Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati – podružnica Nova Gradiška i Gradska organizacija Hrvatske…

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 02/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. lipanj 2012. – Dobili smo priopćenje za javnost Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke vezano uz posljednja događanja…