TRIBINA HNS-a : IZBORI ŠTO PRIJE, KADA NE ZNA SE ?!

727 0

NOVA GRADIŠKA, 17. ožujak 2011. – „Kada ćemo na izbore“ bio je naziv tribine koju je večeras održala novogradiška podružnica HNS-liberalni demokrati. Saborski zastupnik Goran Beus Richembergh govorio je o mogućim scenarijima koji su uvod u određivanje datuma održavanje izbora. Ivan Žeruk, predsjednik novogradiške podružnice uvodno je

kazao da je kriza došla do pucanja i da su nužne brze mjere koje se moraju primijeniti odmah. Vladine poteze nazvao je gašenjima požara. Smatra da, ako je to uopće moguće, Vlada treba napraviti časni uzmak i što prije raspisati izbore. 

Domagoj Bartek, predsjednik župnijske podružnice smatra da izbori trebaju biti što prije. Složio se s Žerukom da HNS i koalicijski partner SDP imaju jasnu i nedvosmislenu alternativu i da koalcijska Vlada može državu izvući iz krize.

Goran Beus Richembergh u gotovo jednosatnom izlaganju nije imao lijepih riječi za stanje u državi i njeno vođenje od strane HDZ-e.

– Stanje je najteže u povijesti Hrvatske, čak lošije nego u vrijeme Domovinskog rata, jer njene perspektive nisu bile toliko ugrožene. Kod ljudi se nakupila velika količina jeda, nemoći i gubitka perspektive. Gotvo da nema nikoga tko nije ili neće biti ugrožen. Udar je to na čovjekovo dostojanstvo – kazao je Richembergh.

Osvrćući se na prosvjede kazao je da oni neće biti masovni sve dok oporbe ne stane na njihovo čelo, što bi se moglo desiti koncem travnja, kada je moguće da će oporba ponovo u Saboru zatražiti raspravu o povjrenju Vladi i ljude okupi na Trgu bana Jelačića. Smatra da bi Vlada trebala pasti u lipnju ako se ne dovrše pretpristupni pregovori, a izbori mogli održati već koncem lipnja, početkom srpnja ili rujna.

Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 02/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. lipanj 2012. – Dobili smo priopćenje za javnost Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke vezano uz posljednja događanja…