ORUŽJE – Revolveraši na ulicama

883 0

NOVA GRADIŠKA, 19. svibanj 2011. – Živimo petnaestak

godina iza rata a oružja svuda oko nas. Iako Policija često ukazuje građanima da bez posljedica mogu predati oružje koje nezakonito posjeduju, neki ga još uvijek kriju, a neki i javno pokazuju i uznemiravaju građane, bez obzira posjedovali ga legalno ili ilegalno.

U posljednja dva dana policija je privela dvojicu revolveraša starije dobi, jednog u Cerniku, a drugog u Slavonskom Brodu, koji su sa za pojas vidno zataknutim pištoljima šetali ulicama, uznemiravali i plašili ljude.

 

Jučer oko 10,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Dobriše Cesarića policija je intervenirala na obavijest građana da muškarac hoda po ulici s pištoljem za pojasom. Policija je utvrdila da se radi o 62-godišnjaku iz Slavonskog Broda, koji je na ulici za pojasom hlača nosio pištolj marke „Crvena Zastava“, koji posjeduje uz oružni list za držanje oružja. Oružni list i pištolj su policijski službenici uz potvrdu od njega oduzeli, a protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju Policija je podnijela optužni prijedlog 73-godišnjaka s područja općine Cernik. Dan ranije on je ispred jedne trgovine narušavao javni red i mir jer je za pojasom hlača imao pištolj vidljiv drugim osobama koje su se tamo zatekle što je kod njih izazvalo uznemirenost i nelagodu. Policija je od njega uz potvrdu oduzela pištolj marke „Pietro Beretta“, kalibra 7,65 mm sa pripadajućim spremnikom za streljivo i 8 komada streljiva, koji je on posjedovao bez odobrenja. Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Novoj Gradiški izvršena je pretraga njegovog doma i tom prilikom pronađeno još 28 komada streljiva kalibra 7,65 mm. Budući da je pokazivao znakove alkoholiziranosti policija mu je ponudila alko-testiranje, koje je odbio. Policija ga je potom pritvorila do otrežnjenja.

Related Post