PIJANCI IMAJU SREĆU: Izazvao dvije prometne nesreće i samo se lakše povrijedio

465 0

ZAPOLJE/REŠETARI, 31. kolovoz 2012. – Jučer ujutro oko

4 sata iza ponoći 30-godišnji vozač iz Nove Gradiške je u pijanom stanju s 2,10 promila alkohola prouzrokovao dvije prometne nesreće. On je prvo oko 4,15 sati u mjestu Zapolje upravljajući osobnim automobilom Fiat Punto, NG registracija udario prednjim djelom vozilom u stražnji dio osobna automobila također Fiat Punto, NG registracija, kojim je u pijanom stanju s 2,04 promila alkohola upravljao 27-godišnjak iz Nove Gradiške, koji se kretao ispred njega Ulicom Ivana Zapoljskog od juga u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Stjepana Radića 27-godišnjak je usporio vožnju radi uključivanja na cestu s prednošću prolaza, uslijed čega je zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, 30-godišnjak svojim vozilom udario u njegov automobil.

 

Nakon toga 30-godišnji vozač nije zaustavio vozilo da bi oštećenom ostavio podatke o sebi i vozilu nego se udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće. Oko 4,20 u mjestu Rešetari u Ulici Kralja Tomislava dok se kretao kolnikom ceste od istoka prema zapadu, prilikom izlaska iz zavoja u lijevo, zbog neprilagođene brzine zahvatio sjevernu bankinu ceste i sletio u kanal sa sjeverne strane, kojim je nastavio vožnju u smjeru zapada dok nije udario u suprotnu (sjevernu) kosinu kanala gdje se zaustavio ispred kućnog broja 44 nakon 30-ak metara, prevrnuvši se na desnu bočnu stranu.

 

U prvoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a u drugoj je vozač lakše ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Protiv njega policijski službenici podnose prekršajne naloge zbog uzrokovanja dvije prometne nesreće (s materijalnom štetom i ozlijeđenom osobom) i prekršaja kojim ih je uzrokovao ( ne držanje potrebnog razmaka u prvoj nesreći i neprilagođene brzine u drugoj), te podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Protiv 27-godišnjeg vozača iz prve prometne nesreće s materijalnom štetom policijski službenici podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Related Post