Pijani vozači napunili trijeznilište u novogradiškoj policijskoj postaji

891 0

NOVA GRADIŠKA, 29. ožujka 2021. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, su tijekom vikenda sankcionirali tri počinitelja prometnih prekršaja koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

U subotu, 27. ožujka, oko 21 sat, u Novoj Gradiški, zaustavili su osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,06 promila, upravljao 42-godišnjak. Oko 23 sata, također na području grada Nove Gradiške, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, u njegovu organizmu je očitana koncentracija od 1,85 g/kg alkohola u krvi. Daljnjim provjerama, utvrđeno je da 25-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Nadalje, u nedjelju (28. ožujka) oko 4.45 sati, u Frankopanskoj ulici u Novoj Gradiški, prilikom upravljanja osobnim automobilom, u prometu na cestama zaustavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin. Iako pod vidljivim utjecajem alkohola, počinitelj je odbio alkotest, a daljnjim provjerama, policijski službenici su utvrdili da upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

Zbog opasnosti da će prekršitelji nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, dovedeni su u policiju, gdje su smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv svih počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post