PLANINARSKO DRUŠTVO „STRMAC“:Izložba „Planine i mi“

2627 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2017. – Planine i mi još je jedna izložba fotografija, svojevrsni foto-album, otvorena u sklopu 22. NG glazbenog ljeta zahvaljujući Hrvatskom planinarskom društvu “Strmac”, koje ove godine obilježava 85. obljetnicu osnivanja i djelovanja.

Izložbom su naši planinari pokazali samo djelić aktivnosti i to iz bliže prošlosti.Fotografije su snimljene na stazama Psunja, Papuka, Kamniško-savinjskih Alpi, Julijskih Alpi, Dolomita, Peninskih Alpi, a u njihovim se zbirkama fotografija kriju još mnoge druge planine, koje će, vjerujemo, svjetlo dana ugledati na budućim izložbama.

Želja je bila ovom izložbom široj javnosti približiti planinaranje kao stil života i, kako kažu, možda nekoga zainteresirati da im se pridruži na nekom od slijedećih izleta.

Autori fotografija su: Branka Kušenić, Goran Križan, Boris Lovrić, Krunoslav Malenica, Mario Poleto, Kristina Slišurić, Tihomir Slišurić, Krešimir Slobodnjak i Ivana Škarica Mital, koja je okupljene na otvorenju ukratko i upoznala s djelovanjem Društva. Najavila je i daljnje aktivnosti- pohod slavonskim planinama, kojemu su domaćini u rujnu, pohod na najviši vrh Slavonije, a u studenom će Hrvatsko planinarsko društvo “Strmac” proslaviti i svoj 85. rođendan.

Autor postava ove zanimljive izložbe je Miroslav Pišonić, viši kustos galerijskog odjela Gradskog muzeja Nova Gradiška, a u izboru fotografija i ovoga puta je pomogao Gordan Bijelić, akademski slikar-grafičar. Izložbu je na osebujan i simpatičan način otvorio Željko Brčić-Duša, najstariji planinar. Inače najmlađi među planinarima koji je i kao beba s roditeljima pohodio planine je dvogodišnji dječak Vid.

Related Post

Autor - 23/01/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Rukometni veterani Nove Gradiške u sjećanje na doajena novogradiškog sporta Ivu  Petranoviću, organiziraju Veteranski turnir”Ivo Petranović”.  Na…