Plenum nogometnih klubova – Rasprava o sustavu natjecanja

849 0

Ivan Salantić

Od natjecateljske sezone 2012/2013. predlaže

se smanjenje liga i broja klubova u njima

SLAVONSKI BROD – Na poziv Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza, u velikoj vjećnici Brodsko-posavske županije, održan je Plenum predstavnika klubova svih liga. Jedna jedina tema o kojoj se raspravljalo bio je sustav natjecanja koji bi trebao stupiti na snagu u 2012/2013. natjecateljskoj godini. Izvršni odbor je izašao s radnim prijedlogom kojeg je predstavio predsjednik Nikica Stevanović. Po tom prijedlogu kroz nešto više od godinu dana 1. ŽNL trebala bi brojati 16 klubova. Umjesto sadašnje tri formirale bi se dvije 2. ŽNL sa po 16 klubova i tri 3. ŽNL koje bi brojile svaka po 14 klubova.

Prijedlog je izazvao dosta rasprava i reakcija nazočnih, jer po mnogima on bi povećao troškove klubovima koji ionako grcaju u neimaštini.

Zaključeno je da svi klubovi u roku tjedan dana daju svoje viđenje sustava natjecanja u pismenom obliku, a konačnu odluku donijeti će Skupština ŽNS-a koja će biti održana potkraj srpnja. Na taj način udovoljiti će se zakonskom roku koji kazuje da se o promjeni sustava natjecanja odluka mora donijeti najkasnije godinu dana prije njenog stupanja

Detalj s Plenuma predstavnika svih klubova županije(Foto: Ivan Salantić) 

Related Post