POŽARI PRIJETE – Pazite kako palite vatru na otvorenom !

455 0

29. lipnja 2011. – Jučer oko 15 sati u blizini Magić Male,

zapaljeno je smeće pored odvodnog kanala i poljskog puta. Vatra se iz odvodnog kanala proširila na voćnjak (vlasništvo 35-godišnjaka) pri čemu je nagorjelo oko desetak samoniklih stabala šljive. Vlasnik je spriječio daljnje širenje vatre, te nije bilo intervencije vatrogasaca, niti ozlijeđenih osoba.

– Obzirom na trenutne vremenske uvjete, povećana je mogućnost nastanka požara na otvorenim prostorima zbog spaljivanja korova, smeća, suhe trave i ostalog niskog raslinja, te upozoravamo građane na povećani oprez. Savjetujemo građanima da budu savjesni i oprezni pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima i tvarima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama. Bitno je pridržavati se Odluke županije o spaljivanju korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla u kojoj su propisani uvjeti za spaljivanje – navodi u upozorenju građanima Policijska uprava brodsko-posavska.

Ako se dogodi nekontrolirano širenje vatre, potrebno je žurno obavijestiti vatrogasce na broj telefona 93, policiju na 192 ili Centar 112.

Policija podsjeća građane na Zakon o zaštiti od požara čijim odredbama su u slučaju nepridržavanja propisane visoke novčane kazne, odnosno kaznene odgovornosti.

Novogradiški vatrogasci u akciji

Related Post