POČAST HRVATSKIM BRANITELJIMA

701 0

NOVA GRADIŠKA, 12. studeni 2014. – Djelatnici Eko-konga uređuju okoliš zgrade u Ulici Zrinskih u kojemu će prostor za rad, okupljanje i druženje dobiti hrvatski branitelji. U toj će zgradi i dalje biti Spomen soba 121. brigade HV-e

Nova Gradiška. Obavljaju se i duge pripreme kako bi se prostor ispred zgrade, zajedno s prostorom iza zgrade Gradskog muzeja, hortikulturno uredio i postao Trgom hrvatskih branitelja.

Grad Nova Gradiška će, nakon postavljanja spomenika braniteljima poginulim na novogradiškoj bojišnici na Trgu dr. Franje Tuđmana, i na ovaj način odati počast svim braniteljima, posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne Hrvatske.

– Za Dan grada planiramo otvoriti Dom hrvatskih branitelja i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata smjestiti pod jedan krov. Na sjednici Gradskog vijeća donijet ćemo odluku i taj prostor imenovati u Trg hrvatskih branitelja – kaže gradonačelnik Željko Bigović.

Related Post

GRAD ISPOSTAVA

Autor - 15/01/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 15. siječanj 2014. – Umjesto 67 općinskih sudova, 61 prekršajnog suda i 33 općinska državna odvjetništva, Hrvatska će…