Pobjeda Cerničana na oproštaju

1109 0

24. svibanj 2012. – Jučer su nogometaši Mladosti u Cerniku

pobijedili momčad Olimpije iz Osijeka u zadnjem domaćem susretu u 3.HNL,Istok, u ovoj natjecateljskoj sezoni 2011/12 sa 4:2 (2:2) nakon vrlo dobre, zanimljive i kvalitetne igre. Bio je to oproštaj s vjernim gledateljima kojih se nažalost okupilo svega oko stotinjak čemu je svakako, nadamo se, uzrok radni dan i kiša koja je počela upravo u vrijeme početka utakmice.

 

Međutim, momčad Mladosti i pored toga počela je utakmicu vrlo efikasno. Već u 2. minuti poveli su s 1:0. Terzić je s desna dodao na suprotnu stranu do Bobana u kazneni prostor Olimpije, a Boban je u maniri rasnog strijelca driblingom se oslobodio svoga čuvara i onda rutinerski plasirao loptu u suprotni kut (1:0). Bilo je to uistinu rano vodstvo Cerničana koji i dalje imaju terensku inicijativu. Osječani se tek povremeno preko protunapada približavaju vratima Mladosti koje je danas branio mladi nedavno pristigli Reštarac Piccolo. Tako su imali priliku u 8. minuti kada je Pavošević izbio sam pred vratara Cerničana i izgledalo je da je izjednačenje na pomolu, a tada je napadač Olimpije u čistoj poziciji s desetak metara uputio loptu kraj gola. Bila je to najbolja pozicija gostujuće momčadi. Međutim, što nisu gosti uspjeli, to su učinili domaći. Igrala se 15. minuta kada je Martinović primivši loptu na poziciji lijevog krila utrčao u šesnaesterac Osječana i tada ga je s leđa potplitanjem noge srušio branič gosta. Sudac je više nego opravdano dosudio kazneni udarac kojeg je izveo sam Martinović. Snažnim i odmjerenim šutom povisio je na 2:0. Svi mislili da je utakmica time riješena, pa je i tempo igre opao. Međutim, tada se u 30. minuti događa jedan nepotrebni slobodni udarac sa otprilike 17 metara malo iskosa pred vratima Mladosti. Izvođač je Osječanin Duvnjak koji šalje izravni udarac preko živog zida Cerničana i lopta pogađa mrežu, pa je rezultat smanjen na 2:1. U izjednačenoj igri bližilo se poluvrijeme kada su gosti izveli još jedan napad. U 41. minuti Vlaović neoprezno ruši na rubu kaznenog prostora napadača Olimpije i sudac dosuđuje najstrožu kaznu za goste. Sigurni strijelac bio je ponovno Duvnjak i rezultat je bio izjednačen na 2:2. Tim rezultatom je i završilo prvo poluvrijeme.

 

U nastavku Mladost igra efenzivnije, energičnije i rezultat takve igre je i vodstvo u 54. minuti. Akcija je krenula nakon nekoliko efektnih i brzih proigravanja pred kaznenim prostorom gosta,a zatim i unutar njega kada je loptu prihvatio Terzić i odmah iz prve snažno opalio po lopti koja se našla u mreži. Mladost je povela s 3:2. Redaju se zatim naizmjenične akcije a najbolju je imao Osječanin Dominković kada je izbio u solo prodoru pred vratara Piccolu i kada se očekivalo izjednačenje, jer je bio sam pred vratarem, on snažno puca, ali preko gola. Slično je učinio i Vlaović na suprotnoj strani, ali je opucao kraj gola. A tada dolazi 73. minuta kada se definitvno rješava utakmica. Terzić je u jednoj brzoj akciji Cerničana uputio loptu do natrčalog Bobana, koji ulazi u šesnaesterac Osječana, a tada ga obrambeni igrač ruši i sudac opravdano po treći put na ovoj utakmici sudi najstrožu kaznu, drugi put za Mladost. Sigurni izvođač kaznenog udarca bio je Martinović (4:2). Tada je utakmica bila uistinu riješena iako su gosti i dalje atakirali, ali su Cerničani identično uzvraćali. U samoj završnici utakmice mladi Piccolo istakao se u predzadnjoj minuti sa dvije izvrsne intervencije.

 

Sve u svemu, bio je to lijepi oproštaj momčadi i njihova trenera Dinka Terzića od, nažalost ovaj put malobrojnih gledatelja i jedne vrlo uspješne sezone, gdje su nogometaši Mladosti postigli peto mjesto, što su i planirali u ambicijama na početku natjecanja. Ostaje im ovog vikenda još definitivni kraj na gostovanju u Slobodnici u zadnjem kolu, a onda će im kao pobjednicima Kupa na području Nogometnog središta Nova Gradiška ostati obveza odigrati utakmice završnice županijskog kupa.

 

Mladost je  igrala u sastvu:Piccolo 7, Dubravac 7, Kalić 7, Boban 7.5, Vlaović 7, Lukšić 7, Gubić 7, (od 46. Jurić 7.5), Mulac 7.5, Terzić 7 (od 73. Matošević 7), Martinović 8, Kumić 7.5 (od 70. Medved 7) uz trenera Dinka Terzića 7,5. Igrač utakmice bio je Josip Martinović.

Related Post