U Cerniku bez golova i pobjednika

897 0

5. ožujak 2012. – Jučer su nogometaši cerničke Mladost

i odigrali prvu proljetnu prvenstvenu utakmicu 3.HNL, Istok, protiv Mladosti iz Antina. Utakmica je završila nakon mnogo neiskorištenih prilika na obje strane bez pogodaka 0:0. Susret je započeo naizmjeničnim akcijama koje su kao po nekom pravilu završavale izvan kaznenog prostora, U tom periodu bilježimo najprije izglednu priliku gosta u 6. minuti – napad preko desnog boka, koje obrana Cerničana lako čisti. Dvije minute kasnije brzi protunapad domaćina, ali vratar istrčava i presjeca izgledni napad. Nakon desetak minuta ravnopravne igre Cerničani se oslobađaju pritiska i konstantno igraju na polju gosta. U tom periodu Martinović ima sjajnu priliku za vodstvo kada je nakon udarca iz kuta na drugoj vratnici imao loptu u nogama a bio je oko 1 metar iskosa od vrata, ali ju nije uspio ugurati u gol, jer je bila prilika gotovo na korner liniji. Punih pola sata Cerničani imaju dominantnu ulogu, stalno napadaju na gol, ali nema adekvatne završnice. Ponovno u 31. minuti Martinović je u prilici, ali kasni, a vratar spašava. U 33. minuti velika prilika za Mladost. Vlaović je majstorski dodao sjajnu loptu u kontru za Petrića koji odmah iz trka puca, ali snažno udarena lopta odlazi tik vrata. I u 39. minuti Mladost je imala priliku nakon akcije Akmačića i Bobana, ali vratar na vrijeme intervenira. Tako je prvi dio završio bez pogodaka.

 

U nastavku gosti pojačavaju tempo i imaju prvih desetak minuta laganu terensku inicijativu, ali ne za dugo jer Cerničani stvaraju zrele prilike kao ona preko Akmačića u 67. minuti, kada je vratar gosta smionim istrčavanjem prekinuo izglednu situciju za gol. Od 70. minute opet gosti dominiraju i od 74. do 77. minute izvode 3 uzastopna kornera jer Cerničani teškom mukom brane gol. U 78. minuti jedna vrlo lijepa akcija po širini domaće momčadi,lopta je ubačena u vratarev prostor, najbolje se snašao Ivan Vlaović koji je samo trenutak prije ušao u igru umjesto Jelančića, Vlaović spretno iz blizine ubacuje u mrežu, ali pogodak nije priznat jer je dobio loptu u zaleđu i to od svoga igrača koji je bio u blizini i koji je sam mogao ubaciti u praznu mrežu, jer tada nebi bilo zaleđa. Zaista šteta. U završnici utakmice Cerničani dominiraju, imaju dosta dobrih prilika, ali pogotka nema. Najveća je bila prilika u 82. minuti Ivana Vlaovića koji je nakon protunapada ušavši u kazneni prostor produžio s loptom, prevario vratara, gol je bio prazan, Vlaović plasira loptu, ali ona odlazi tik lijeve vratnice. I na kraju 88. minuta koja je mogla biti odlučna. Bio je to pritisak gosta, izborili su slobodni udarac s nekih 20-tak metara. Pucao je snažno i precizno lukavi Križanović i lopta prelazi vratara Kaoa i udara u gredu i odlazi preko gola. Tako je utakmica završila podjelom bodova, bez pobjednika i bez pogodaka 0:0.

Za Mladost su danas igrali: Kao, Dubravac, Kalić, Jelančić (od 75. I. Vlaović ), M. Vlaović, Lukšić, Akmačić, Boban (od 66. Jurić), Terzić (od 81. Medved), Martinović, Kumić, uz trenera Dinka Terzića.

 

Na slici:jedna od brojnih akcija Cerničana na današnjoj utakmici pred golom gosta.

Related Post