Pobjeda NG Unitasa u Virovitici

958 0

5. prosinac 2010. – Nogometaši NG Unitasa odigrali su

zaostalu utakmicu u Virovitici protiv domaće momčadi istog imena i pobijedili sa 9:5, nakon što je prvi dio završio miroljubivo s 3:3. Time je ovogodišnja sezona u natjecanju Druge hrvatske malonogometne lige, istok, završena, a Novogradiščani su zauzeli vrlo dobro četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici. Pobjeda je izborena u drugom poluvremenu, dok je u prvom dijelu vođena izjednačena borba. Novogradišćani su sjajno otvorili utakmicu jer su već u 3. minuti poveli pogotkom golgetera momčadi Ivana Blaževića, a rezultat je povisio na 2:0 šest minuta kasnije Dario Predojević. Minutu kasnije Virovitičani smanjuju na 2:1, ali u istoj minuti Goran Barišić postiže i treći gol za goste, pa NG Unitas vodi s 3:1. Međutim, u slijedeće dvije minute domaći nogometaši uspijevaju najprije smanjiti (2:3), pa odmah i izjednačiti na 3:3, kojim rezultatom i završava poluvrijeme. U nastavku NG Unitas opet vodi nakon drugog pogotka Ivana Blaževića (4:3). Igra se nakon toga odvijala ravnopravno bez pogodaka, ali u 28. minuti Virovitičani uspijevaju izjednačiti na 4:4. A tada dolazi završnica utakmice u kojoj je u svega 10 minuta palo čak 5 golova. Najprije su Novogradiščani postigli po peti put vodstvo preko Filipa Valentića (5:4), a nakon dugih 8 minuta igre nezadrživi Ivan Blažević postigao je svoj hat-trick i doveo u vodstvo NG Unitas samo dvije minute prije kraja na 6:4. I kada je izgledalo da će utakmica završiti tim rezultatom, jer je ostalo svega dvije minute do završetka susreta, u tom kratkom periodu događaju se zanimljive stvari. Minutu prije kraja Virovitičani smanjuju na 5:6 i izgledalo je da će pobjeda NG Unitasa doći u pitanje. Međutim, tako nije mislio Dario Predojević koji je u zadnjoj minuti postigao pogodak, vjerovalo se tada, za konačnih 7:5. Međutim, u istoj toj zadnjoj minuti padaju još dva pogotka nakon munjevitih akcija Novogradiščana. Najprije je Danijel Plavac povećao na 8:5, a sjajnu završnicu upotpunio je još jednim pogotkom, pa je utakmica završila uvjerljivom pobjedom NG Unitasa s 9:5. Zanimljivo, u posljednje dvije minute palo je 5 golova, od toga su gosti postigli čak – 4. Ta pobjeda naše malonogometaše je digla s šestog na četvrto mjesto, gdje će zadovoljni učinkom dočekati proljeće.

 

Stoga, čestitke momčadi NG Unitasa i njihovom treneru Tomislavu Vlaoviću koji je u Virovitici vodio slijedeći sastav: Ivica Đikić, Robert Vokičić, Danijel Brtan, Danijel Plavac, Filip Valentić, Dario Predojević, Zlatko Kulundžić, Ivan Blažević i Goran Barišić.

 

Evo i svih rezultata zadnjeg jesenskog 9. kola: Vinkovci – Mala Mljekara 5:3, Osijek 031 – Ivankovo 10:11, No limit Auto Tiho – Đakovo 4:6, Našice – Virovitica 4:6, NG Unitas – Skripta 8:5 i zaostala utakmica iz 1. kola Virovitica – NG Unitas 5:9. Konačna tablica jeseni: 1. Vinkovci 24 boda, 2. Skripta (Osijek) 19, 3. Virovitica 19, NG Unitas (Nova Gradiška) 16, Mala mljekara (Valpovo) 13, Osijek 031 i Đakovo 12, Ivankovo 10, Našice i No limit Auto Tiho (Virovitica) 3 boda.

Related Post