Pobjedom u Osijeku Slavonka u vodećoj trojci

1155 0

6. prosinac 2010. – Rukometašice Slavonke gostovale su

u Osijeku i odigrale prvenstvenu utakmicu X. kola 3. HRL, istok za seniorke. Bilo je to još jedno uspješno gostovanje Slavonke u gradu na Dravi, ovaj puta protiv odlične ekipe ”Grafičara”. Konačni ishod, Grafičar-Slavonka 21:23 (10:8) sugerira da je pobjeda teško ostvarena i uistinu tako je i bilo. Trener Miroslav Samardžija kaže: „Već od početka domaće igračice vrlo agresivno kreću u obrani, što dokazuju vrlo grubi nasrtaji na našu postavu, a posebno na Čulinu, Lukačević i Maras, trojac naših vanjskih igračica. Sredinom prvog dijela igre naše rukometašice ”drže” 4:4 i preuzimaju inicijativu pa je trener domaćih kod 8:6 za gošće, prisiljen pozvati time-out. Do kraja 1.dijela igre Slavonkine igračice neshvatljivo indolentnom igrom dopuštaju seriju 4:0 Osječankama, pa je rezultat poluvremena 10:8 za Grafičar ! Odmah početkom nastavka utakmice vidljiva je promjena i drugačiji pristup igri rukometašica Slavonke. Rezultiralo je to brzim poravnanjem na 12:12 i dalje do kraja utakmice kontrola rezultata: 14:16, 15:18, 16:20 i sama konačnica 21:23. Statistika utakmice pokazuje da su isključenja podjednaka: Grafičar 10′, Slavonka 12′, sedmerci Grafičar 3 (iskorištena), Slavonka 4 (1 iskorišten), obrane vratarki podjednako“ .

 

Slavonkin sastav u Osijeku : vratarke Sokić i Španović (odlične), Samardžić 2, Čondrić, Malnar, Sekulić, Safundžić 1, Lukačević 6, Sjeverac, Milinović 1, Čulina 11, Maras 2 .

 

Nakon pobjede, također u Osijeku nad Rk”Tenja”, Žrk”Cerna” i naša Slavonka s 18 osvojenih bodova i dalje drže primat u Ligi. U subotu, 5. prosinca u našoj dvorani s početkom u 19 sati u zadnjem jesenskom kolu, Slavonka ugošćuje ekipu Vinkovaca, trećeplasiranu na tablici s 16 bodova. Na slici:mlada igračica Slavonke Antonija Samardžić na svakoj utakmici postiže pogotke.

Related Post