POČINILI VIŠE PREKRŠAJA: Novogradiški policajci priveli alkoholiziranog vozača i suvozača

613 0

Foto Policija brodsko-posavska 

NOVA GRADIŠKA, 16.   studeni 2021. –  Prilikom redovitog nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 15. studenoga, u 22.35 minuta, u Ulici kralja Dmitra Zvonimira zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak. Pritom su utvrdili da vozač i 25-godišnji suvozač nisu vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Nadalje, alkotestom je u organizmu 40-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,91 promila, a u organizmu 25-godišnjaka 2,16 promila. 

Također je utvrđeno da 25-godišnjak kod sebe nema osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi identifikacijski dokument. Prilikom policijskog postupanja, obojica su narušavali javni red i mir vikom i galamom, vrijeđali i omalovažavali policijske službenike, a 40-godišnjak se pokušao i udaljiti u čemu su ga policajci spriječili. 

Obojica su privedeni u prostorije policijske postaje. Policijski službenici protiv 40-godišnjaka i 25-godišnjaka podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 25-godišnjaka i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. 

 

Related Post

TAM TAM Music Festival

Autor - 10/07/2019 0
Autorica Sara Morić TAM TAM Music Festival: 21.-28. srpnja, Sućuraj, Otok Hvar. Najbolja imena regionalne nezavisne scene uskoro na Hvaru.…