POŽEŠKA BISKUPIJA

1303 0

Treće mjesto pripalo ekipi iz Osnovne škole Mato Lovrak iz Nove Gradiške na čelu sa mentoricom Andrijanom Petrović.

 

POŽEGA – Biskupijska vjeronaučna olimpijada osnovnih i srednjih škola Požeške biskupije održana je u Požegi 19. veljače 2014. godine u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije i županijskih ureda za društvene djelatnosti. Natjecanju koje se sastojalo od tri dijela; pismenog ispita, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak“ pristupilo je deset ekipa učenika osnovnih škola za koje je prvi dio natjecanja organiziran u požeškoj osnovnoj školi Julija Kempfa. Prvi dio natjecanja za učenike srednjih škola održan je u požeškoj Ekonomskoj školi dok su drugi i treći krug natjecanja za osnovnoškolske i srednjoškolske ekipe održani u požeškoj Gimnaziji. Prema broju ostvarenih bodova između osnovnoškolskih ekipa prvo mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Daruvara na čelu s mentoricom Tihanom Petković, drugo mjesto osvojila je ekipa iz osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva na čelu s mentorom Miloradom Bandalom dok je treće mjesto pripalo ekipi iz osnovne škole Mato Lovrak iz Nove Gradiške na čelu sa mentoricom Andrijanom Petrović.

 

U natjecanju srednjoškolskih ekipa prvo mjesto osvojila je ekipa iz virovitičke Katoličke Klasične gimnazije na čelu s mentorom Klaudiom Milohanovićem, drugo mjesto osvojila je ekipa iz požeške Gimnazije na čelu s mentorom Ivom Grbešom dok je treće mjesto pripalo ekipi iz daruvarske Gimnazije na čelu s mentorom Draganom Hrgićem.

 

Predstojnik katehetskog ureda Požeške biskupije Anto Ivić uručio je svim sudionicima i njihovim mentorima priznanje za sudjelovanje na natjecanju, pobjedničkim ekipama uručio je i županijska priznanja, a požeški biskup msgr. Antun Škvorčević osobno će primiti pobjedničke ekipe i susresti se s njima i njihovim mentorima. Ekipa daruvarske osnovne škole Vladimira Nazora te ekipa virovitičke Katoličke Klasične gimnazije predstavljati će Požešku biskupiju na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 2.-4. travnja u Šibeniku.

Related Post

Autor - 22/11/2011 0
Sinoć sam upalio svijeću – lampion crvene boje simbol mučeništva kako bi to svijetlo dočekalo 18. studeni, dan koji ne…

NOVA KAPELA

Autor - 10/09/2013 0
U župi Blažene Djevice Marije Nova Kapela, sinoć, u ponedjeljak, 9. rujna počela je trodnevna priprava za blagdan Preslavnoga Imena…