OGRANAK MATICE HRVATSKE U 2014. GODINI

1277 0

Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja će se na prijedlog dipl. ing. Miroslava Prpića provoditi tijekom cijele godine je primanje novih članova, posebno mladih i novogradiških intelektualaca.

 

NOVA GRADIŠKA, 23. veljače 2014. – Hvale vrijedne aktivnosti koje je u prošloj godini organizirao novogradiški Ogranak Matice hrvatske, a na Skupštini obrazložio predsjednik Josip Ostić, pohvalila je zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević. I u ovoj godini nastavit će se kontinuitet već tradicionalnih aktivnosti kojima Ogranak MH Nova Gradiška ispunjava svoju kulturnu i prosvjetiteljsku zadaću, čuvajući pritom brojne povijesne stečevine hrvatskog naroda sve do najnovijih iz Domovinskog rata. Stoga će i dalje u njihovoj provedbi biti nužna potpora Grada i donatora.

 

Obrazlažući program rada za ovu godinu prof. Josip Ostić je kazao kako je u siječnju organizirano hodočašće u Gvozdensko, obilježena obljetnica priznanja RH i predstavljena knjiga Mirjane Smažil Pejaković.

Počelo je prikupljanje materijala i pripreme za tiskanje 14. Godišnjaka, koji će biti predstavljen u lipnju. U lipnji će Ogranak MH tradicionalno knjigama darivati najbolje učenike osnovnih i srednjih škola s novogradiškog područja.

 

Ove su godine planirane i brojne aktivnosti s kojima se obilježavaju značajni datumi i obljetnice iz hrvatske povijesti. U svibnju će obilježiti obljetnicu Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i hodočastiti na Bleiburško polje, a u kolovozu Dan domovinske zahvalnosti i Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. U rujnu će ići na hodočašće na Udbinu u sudjelovati na misi u Crkvi hrvatskih mučenika i u Zrin. Dan sjećanja na žrtve Vukovara u Domovinskom ratu obilježit će u studenom, a u prosincu Dan grada Nova Gradiška.

 

Ove će godine ogranak MH obilježiti obljetnicu Ivana Mažuranća i tradicionalno Mjesec hrvatske knjige.

 

Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja će se na prijedlog dipl. ing. Miroslava prpića provoditi tijekom cijele godine je primanje novih članova, posebno mladih i novogradiških intelektualaca.

Related Post

KREATIVNO DRUŽENJE

Autor - 14/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2012. – U suradnji s Mrežom slijepih RH, a uz potporu Grada Nova Gradiška i gradske…