POŽEŠKA BISKUPIJA

987 0

Roko Ivanović dolazi za župnog vikara u Župi Bezgrješnog Začeća BDM u Novoj Gradiški

 

POŽEGA 3. srpanj 2015. – Sedmorica mladomisnika Požeške biskupije, četiri dana nakon svoga svećeničkog ređenja, okupili su se 1. srpnja u Biskupskom domu u Požegi te iz ruku biskupa Antuna Škvorčevića primili prve dekrete o svojim službama. Prethodno su slavili svetu misu u požeškoj samostanskoj crkvi sv. Klare kod sestara klarisa. Biskup im je kazao da su sestre utemeljile svoj samostan u Požegi 2000. s posebnom nakanom molitve za svećenička zvanja i svećenike te ih je potaknuo da ostanu s njima trajno povezani. Spomenuo je da im želi osobno uručiti prve dekrete o njihovoj službi kako bi im i tim putem ukazao na važnost evanđeoskog poslanja koje započinju ostvarivati nakon svoga svećeničkog ređenja. Potaknuo ih je da svoju službu vrše u svijesti kako nisu zaređeni za svoje potrebe, nego za poslanje Crkve po nalogu uskrslog Gospodina koji će pratiti njihovo služenje snagom svoga Duha ukoliko mu budu nastojali biti trajno vjerni.

 

Obznanio je da je Marko Čubelić, mladomisnik iz Suhopolja imenovan za župnog vikara u Pleternici, Roko Ivanović iz Đulovca za župnog vikara u Župi Bezgrješnog Začeća BDM u Novoj Gradiški, Krunoslav Juraković iz Župe Zapolje za tajnika požeškog biskupa, Ljubiša Krmar iz Župe Staro Petrovo Selo za župnog vikara u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi, Robert Kupčak iz Župe Stari Gradac za bilježnika Biskupskog ordinarijata u Požegi, Oliver Kranjčić iz Župe Uljanik imenovan za župnog vikara u Župi Kutjevo te Krunoslav Siroglavić iz Župe Oriovac za župnog vikara u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi.

 

Biskup je mladomisnicima među ostalim stavio na srce dostojno slavljenje svetih otajstva i savjesnost u pristupu misnim intencijama. Čestitao im je slavlja mladih misa idućih nedjelja u njihovim rodnim župama te je zazvao Božji blagoslov na početak svećeničkog služenja.

Related Post

„ŽALOSNI PETAK“ U JASENOVCU

Autor - 28/03/2015 0
JASENOVAC / POŽEGA, 28. ožujak 2015. – U petak prije Nedjelje Cvjetnice, pučki nazvan „žalosni petak“, 27. ožujka Požeška biskupija…

ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

Autor - 16/09/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 16. rujna 2013. – Biciklisti Župe Kraljice Svete Krunice, pod vodstvom njihovog župnika Ivana Štivičića, poslije nedjeljnog ručka,…