POČINJE NOVA KAZALIŠNA SEZONA

786 0

U sezoni koja je pred nama Učilište Relković nastojat će Vam, kao i uvijek do sada, predstaviti najnovija ostvarenja sa hrvatske kazališne scene.

 

Među prvima na daskama dvorane Relković gostuju: ZAGREBAČKI HISTRIONI I TEATAR GAVRAN.

 

Histrioni u Novoj Gradiški gostuju u subotu 22. rujna 2012. u 20,00 sati s predstavom MJEHUR OD SAPUNICE, Ivana Gorana Viteza.

 

Tekst: IVAN GORAN VITEZ

Uloge: PERO JURIČIĆ, ANKICA DOBRIĆ, JANKO POPOVIĆ-VOLARIĆ, IVICA PUCAR i IVA VISKOVIĆ

Redatelj: IVAN GORAN VITEZ

 

„Ispod blještavila Santa Barbare, ispod Esmeraldine ljepote, ispod egzotike Šeherezade, ispod ponosa Ratkajevih, krije se okrutan svijet, svijet intriga, svijet u kojem nikada ne znate što vam donosi sutra, svijet u kojem proizvod smije trpjeti, ali proizvodnja nikada. Svijet je to snimanja telenovela. Sve što se događa junacima naše predstave može se preslikati i na našu današnju često puta virtualnu društvenu i političku zbilju. Uđite u taj svijet i otkrijte sve njegove tajne uz novu predstavu Glumačke družine Histrion – «Mjehur od sapunice». Predstava će vas nasmijati – ali i zamisliti“ (www.histrion.hr ).

 

Ulaznice za predstavu MJEHUR OD SAPUNICE, za subotu 22.rujna ljubitelji kazališta mogu rezervirati na telefon 331-011 ili na blagajni Učilišta.

 

U listopadu na našim kazališnim daskama gostuje TEATAR GAVRAN koji u jesenskom ciklusu obilježava desetu obljetnicu svoga postojanja.

 

U proteklih deset godina Teatar GAVRAN je postao jednim od najvažnijih putujućih hrvatskih teatara, te proputovao stotine gradova u zemlji i inozemstvu i osvojio pregršt značajnih kazališnih nagrada. Okupljajući naše vodeće glumce, redatelje, scenografe, kostimografe i kompozitore Teatar GAVRAN se svih ovih godina dosljedno zalagao za tzv. glumačko kazalište u čijem središti je glumačko umijeće i zadovoljstvo publike, istodobno nastojeći zadržati visoku razinu u produkcijskom smislu.

 

Na novogradiškim kazališnim daskama bit će izvedena najnovija Mirina komedijia “LUTKA” koju premijerno izvode u Dvorani Lisinski u Zagrebu 12.listopada 2012.

 

Priča je to o muškarcu koji, nakon što ga je nakon sedmogodišnje veze ostavila njegova djevojka, počinje živjeti sa ženom lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku konstruirala je žena znanstvenica, nedugo nakon svoga bračnog brodoloma, pa je u lutku prenjela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola. Zahvaljujući začudnom tekstu i talentiranim glumcima, dobili smo upečatljive likove koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Zanimljivo je za primjetiti da je ovaj novi tekst Mire Gavrana imao svoju svjetsku praizvedbu na engleskom jeziku u lipnju ove godine u New Yorku, a do kraja godine ga očekuje i premijera u Kanadi u gradu Calgary, također na engleskom.

 

Tekst: MIRO GAVRAN

Uloge: poznati glumci iz popularnih hrvatskih serija Ruže vjetrova i Larinog izbora (Srđan i Lara) : ROBERT KURBAŠA I DORIS PINČIĆ

Režija: MLADENA GAVRAN Scenografija i kostimografija: JASMINA PACEK

Glazba : ELVIS STANIĆ

 

LJUBITELJI KAZALIŠTA, ČEKAMO VAS NA VAŠEM STAROM MJESTU U DVORANI RELKOVIĆ!

Related Post

KULTURA

Autor - 25/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 23. Listopada 2013. – U suradnji s Muzejem „Moslavina“ iz Kutine Pučko otvoreno učilište M.A. Relković u srijedu…