POLICAJCI DALI KRV

1099 0

SLAVONSKI BROD, 4. veljače 2011. – Jučer je u prostorijama

Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa gradskim društvom Crvenog križa Slavonski Brod provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U ovoj akciji koja je prva ove godine odazvalo se 34 djelatnika policijske uprave, dok se u prethodno organiziranoj i provedenoj akciji u rujnu prošle godine odazvalo 46 djelatnika. Ova akcija ima već tradicionalan karakter, obzirom da policijski službenici, te ostali službenici i namještenici već kontinuirano od 1990. godine dragovoljno sudjeluju u darivanju krvi.

Pored ovakvih humanih akcija koje se u pravilu organiziraju dva puta godišnje, važno je za napomenuti da je angažiranje djelatnika policijske uprave mnogo češće u prilikama hitnih liječenja bolesnih i unesrećenih pacijenata Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Također, u slučajevima hitnijih poziva aktivista Crvenog križa, dobrovoljni darivatelji krvi iz ove policijske uprave se odmah odazovu, kako bi u pravom trenutku dali svoju krv i na takav način pomogli onima kojima je pomoć nužna, odnosno kada se radi o trenutcima „borbe za život“.

Suradnja ove dvije ustanove je na vrlo visokoj je razini, posebice djelatnice Crvenog križa, gospođe Ide Mesić i policijskog službenika Policijske uprave brodsko-posavske Mate Brekalo koji i u najkritičnijim trenucima uz maksimalno angažiranje, uspijevaju pronaći dovoljan broj dobrovoljnih davatelja krvi.

Related Post