Policajci i koordinatori trgovina poklon paketićima obradovali prvašiće  

1186 0

 

Foto Policija brodsko-posavska

VRPOLJE – Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje i nastavljaju jačati suradnju sa lokalnom zajednicom, te u kontinuitetu unapređuju ukupnu kvalitetu života u lokalnoj zajednici. Ovaj puta su pozitivnom inicijativom obradovali prvašiće.  

Naime, kontakt policajac Damir Budimir, potaknuo je suradnju i stupio u kontakt sa predstavnicima trgovina na području Velike Kopanice, a koji su izrazili želju, da za učenike prvih razreda pripreme paketiće dobrodošlice, kako bi se djeca osjećala ugodnije i opuštenije u prvim danima osnovne škole. 

Inicijativi su se rado odazvali koordinatori za trgovine „Aska“, „Boso“, „Patričar“ i pekare „Bošnjak“, te za prvašiće pripremili paketiće sa raznim prehrambenim artiklima (sokovi, čokolade, flips, lizalice, bombone, buhtle sa čokoladom i sl.).

Dana 9. rujna, u suradnji kontakt policajca sa ravnateljem Ž. Flidr OŠ „Ivan Filipović“ i učiteljicama M. Lučić, R. Nako i M. Lađarević, u školi, u Velikoj Kopanici i područnim školama u Beravcima i Jarugama, učenicima prvih razreda uručeni su paketići dobrodošlice.

Učenici su sa posebnim oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu, kao i njihovi roditelji sa kojima su održani i sastanci. Tijekom druženja sa prvašićima, kontakt policajac ih je poučavao o sigurnom sudjelovanju u prometu, kako na siguran način prijeći kolnik, paziti na semafor, te kako usvojiti pozitivna ponašanja u prometu kao naviku u budućem životu. 

I ovaj puta suradnja policije sa lokalnom zajednicom pokazala je pozitivnu stranu, ojačala osjećaj sigurnosti kod naših najmlađih, te povjerenje i prijateljski odnos između mališana, njihovih roditelja i policije.

Related Post